Šakić: “Rumunji misle da su bolji od nas”

Jedna od važnijih utakmica hrvatska košarkaške reprezentacije, ona kvalifikacijska protiv Rumunja, igra se u petak, 23. veljače u 18 sati na Višnjiku. Izbornik Ivica Skelin svjestan je situacije i to ponavlja već danima. Protivnike su skautirali i proučili.

“Rumunje smo gledali kroz njihove prve dvije utakmice, u Italiji i kući protiv Nizozemaca. Radi se o jednoj manje poznatoj ekipi. Neki igrači su igrali protiv nas prošlo ljeto na Europskom prvenstvu pa ih donekle poznajemo, a neki su novi pa su nam nepoznanica. Napravili smo skauting, a radili smo ovih dana i na našoj taktičkoj pripremi.”

I igrači i trener jedva čekaju početak utakmice.

“Energija je dobra, momci su pozitivni. Radi se dobro, atmosfera je super. Svi uživamo i jedva čekao da utakmica počne.”

Hrvoje Perić, na čiji dobar učinak Skelin sigurno računa, također je optimističan iako je svjestan važnosti utakmice.

“Čeka nas jedna važna, teška utakmica. Sigurno da nam je malo teže budući da moramo pobijediti. Mislim da ova ekipa ima kvalitetu i nadam se da ćemo sutra dobro otvoriti ovaj dio natjecanja. Svi znamo koliko košarka znači Zadru. Žao mi je što Zadrani nisu osvojili Kup, sigurno da bi to utjecalo na atmosferu. Ali koliko god bude gledatelja, vjerujem da će navijanje biti na razini.”

Željko Šakić, koji trenutno igra u Rumunjskoj, kaže kako oni sigurno ne dolaze s bijelom zastavom u ruci.

“Sigurno da oni imaju neke svoje šanse. Budući da ih dobro znam, mogu reći da misle da su bolji od nas. Mi jednostavno moramo dati sve od sebe u ove dvije tekme da bi se vratili na pravi put.”

Podsjetimo, pripremama su se sa zakašnjenjem pridružili Pilepić i Uljarević. Dok je ovaj prvi kasnio zbog klupskih obveza, Uljarević je pozvan naknadno budući da Simon ipak neće biti na raspolaganju izborniku za ovaj ciklus.

“Za Pilepića smo učinili sve što smo mogli da nam se pridruži čim prije. Imao je utakmice pa nije mogao doći prije srijede navečer. Simona klub ne pušta, to nije naša odgovornost, ali eto mi ne možemo doći do igrača kojega bi željeli koristiti.”