Samo jedan NBA igrač upitan, Mršić ističe: “Morat ćemo biti prava momčad i fizički spremni”

Array

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić kazao je kako je ovo veliki događaj za hrvatsku košarku, da su svi hrvatski NBA-evci osim Marija Hezonja potvrdili nastup te da će se dobro morati pripremiti…

Kaoo što se i moglo očekivati, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić bio je zadovoljan dobivenim domaćinstvom.

“To je velika stvar za našu košarku. Poslije Eurobasketa 1989. godine, to je najjače i najvažnije natjecanje na hrvatskom teritoriju i treba ga iskoristiti za promociju košarke u toj regiji i cijeloj zemlji, a mi ćemo se potruditi odraditi svoje rezultatski”, kazao je izbornik koji je malo smetnuo da se jedna od skupina Eurobasketa prije nekoliko godina igrala i u Hrvatskoj.

Također je istaknuo da su svi hrvatski igrači pozitivno odgovorili na pitanje o nastupu na kvalifikacijskom turniru osim Marija Hezonja, iako očekujemo da će i od njega doći potvrda o nastupu.

“Dobro je što smo izbjegli druge domaćine, ali bit će tu još jakih ekipa, poput Grčke, Italije, Njemačke, Brazila. Sve su to odlične ekipe s dosta NBA igrača. Ne treba zanemariti ni iznenađenja sa Svjetskog prvenstva, Češku i Poljsku, koji stalno igraju zajedno i homogeni su.”

“Što dobijemo, dobijemo. Kod kuće ćemo sigurno imati veliku podršku, ali morat ćemo biti prava močad i fizički spremni da se osjeti ta prednost. Nećemo imati previše vremena za pripreme, no neće ni ostali”, dodao je Mršić

Related Articles