San Emeterio produžio ugovor s Valencijom

Array

Prvak Španjolske Valencia osvojila je Superkup prošlog tjedna u Gran Canariji, a dobre vijesti za njih se nastavljaju. Naime, španjolski košarkaš Fernando San Emeterio produžio je ugovor s klubom za još jednu sezonu. Kako je već imao ugovor do kraja sezone 2017./2018, ovaj novopotpisani ugovor zadržat će ga u narančastom dresu i u sezoni 2018./2019.

San Emeterio bio je jedan od glavnih kotačića igre Valencije u prošloj sezoni u kojoj su došli do finala Eurokupa i osvojili naslov prvaka Španjolske, prvi u klupskoj povijesti. Na putu do finala Eurokupa 33-godišnji Španjolac bio je najkorisniji igrač playoff serije tri puta. Ove godine Valencia će imati puno teži izazov jer nastupa u Euroligi, natjecanju u kojem je San Emeterio izabran u najbolju petorku sezone 2010./2011.

San Emeterio počeo je svoju profesionalnu karijeru 2001. godine igrajući za Valladolid u kojemu provodi pet godina te odlazi u Gironu. Tu se nije dugo zadržao, već nakon dvije sezone odlazi u Baskoniju za koju uspješno igra u Euroligi sve do ljeta 2015. kada odlazi u Valenciju. S Baskonijom osvaja svoj prvi naslov prvaka Španjolske, dok  je s Gironom osvojio Eurokup u svojoj prvoj sezoni u tom klubu.

Od reprezentativnih uspjeha San Emeterio ima dva zlata s Eurobasketa, dok je na nedavno završenom Eurobasketu osvojio broncu. Drugu broncu s Eurobasketa osvaja 2013. kada u susretu za treće mjesto Španjolska pobjeđuje Hrvatsku. Bogatu kolekciju medalja sa Španjolskom upotpunio je srebrom na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Related Articles