Šarić predvodio Hrvatsku u pobjedi nad Belgijom

Array

Hrvatska je odigrala posljednju pripremnu utakmicu pred odlazak na Eurobasket. Sa suprotne strane danas je stajala Belgija koju smo lagano svladali.


Belgija – Hrvatska 55:77 (18:18; 39:34; 45:61)

Hrvatska: Tomić 2, Andrić, Draper 2, Bogdanović 9, Rudež 3, Tomas 10, Ukić 11, Simon 6, Markota 5, Delaš, Žorić 13, Planinić, Šarić 16.


Početak utakmice ponudio je jednu lošu Hrvatsku, Hrvatsku kakvu smo gledali protiv Srbije i Turske. Nakon izjednačene prve četvrtine u drugoj je uslijedio pad naše igre. Belgija je u jednom trenutku odmakla na dvanaest razlike i prijetio je novi debakl. Tek pred sam kraj poluvremena, naši igrači su se približili i smanjili zaostatak na prihvatljivih 39:34.

Drugi dio utakmice otvaramo serijom 16:0 i odlazimo na osjetniju prednost. Treću dionicu Repešini izabranici su dobili s 27:6 i već tu riješili pitanje pobjednika susreta. Zadnjih 10 minuta Hrvatska je zadržala istu razinu u obrani i dopustila protivniku da ubaci samo 10 poena. Utakmica je završena rezultatom 55:77.

Ovim susretom naša reprezentacija je zaključila ciklus pripremnih utakmica pred Eurobasket. Ako je suditi po rezultatima, na prvenstvo ne trebamo niti otputovati. Srećom ti dvoboji nikada nisu bili pravi pokazatelj igre na samom turniru. Brojni su primjeri kada je upravo Hrvatska u pripremnom periodu gazila sve redom, a na prvenstvu doživjela debakl. Nadamo se da će sada dogoditi suprotno.

Igrače još čekaju završne pripreme i brušenje forme u Crikvenici iz koje se odlazi u Sloveniju. Prva utakmica na rasporedu je 4. rujna, a protivnik je Španjolska.

 

Related Articles