#234

Šarić za samo 24 minute na parketu predvodio Sixerse

U novoj predsezonskoj utakmici 76ersi gostovali su u New Yorku kod Brooklyn Netsa. Nakon duge pauze koja je trajala od sredine veljače u momčadi Philadelphije našao se i Joel Embiid koji je prije par dana potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 148 milijuna dolara (uz mogućih 30 milijuna bonusa).

Nakon nešto lošijeg ulaska u utakmicu, Sixersi su krajem prve četvrtine uhvatili priključak s Netsima i prešli u vodstvo koje su lagano održavali do kraja utakmice. Konačni rezultat bio je 133:114 za Sixerse.

Najbolji pojedinac susreta bio je naš Dario Šarić koji je očito zaboravio na anemičan nastup na Eurobasketu. Šiši je briljirao, šut ga je služio veoma dobro i na kraju je ubilježio 26 poena, devet skokova uz tri ukradene lopte. I to za samo 24  minute igranja. Posebno raspoložen bio je u drugoj četvrtini kada je povezao četiri trice i vodio Sixerse k pobjedi. Ukupan šut iz igre bio mu je 10/14 (5/8 za tri, 5/6 za dva).

Joel Embiid je za samo 14 minuta na parketu ubilježio 22 poena, sedam skokova i tri asistencije. Kod Brooklyna najbolji pojedinci bili su D’ Angelo Russell (24 poena i tri asistencije) i Caris LeVert (16 poena i četiri skoka).

U sljedećoj pripremnoj utakmici Sixersi će biti domaćini Miami Heatu.