Dario Šarić: Želim igrati za seniorsku reprezentaciju

Array

Ubrzo nakon što je ubacio više od 25 poena u trećoj uzastopnoj utakmici na U18 Europskom prvenstvu koje se održava u Litvi i Latviji, najbolji mladi hrvatski košarkaš Dario Šarić izjavio je za FIBAEurope.com kako se nada da će ovu jesen zaigrati i za hrvatsku seniorsku reprezentaciju.

18. kolovoza Hrvatska reprezentacija igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Eurobasket protiv Cipra, ali Šarić bi dan kasnije trebao igrati finale U18 Europskog prvenstva te bi ga mogli vidjeti u sastavu protiv Ukrajine 3 dana kasnije.

“Nadam se da ću nakon U18 prvenstva biti u sastavu hrvatske reprezentacije tijekom kvalifikacijskih utakmica za nadolazeći Eurobasket. Već sam imao priliku trenirati s njima”, izjavio je Šarić za FIBAEurope.com.

Treninzi sa seniorima omogućili su mu da počne trenirati sa zvijezdama hrvatske reprezentacije s kojima bi uskoro mogao zaigrati. “Imao sam priliku raditi s Bojanom Bogdanovićem i Antom Tomićem. Želio bih igrati kao oni jer su njih dvojica najbolji košarkaši Hrvatske. “

Šarić je do sada u Liepaji tijekom prvog kruga prvenstva bio na vrhunskoj razini te je bilježio prosječno 29,3 poena (prvi strijelac dosadašnjeg dijela prvenstva), 8,7 skokova i 3,7 asistencija što pokazuje raznovrsnost njegove igre. Ovo mu je već drugi nastup za hrvatsku U18 reprezentaciju, a prošle godine nije igrao zbog ozljede.

Ovaj Šibenčanin prvi je puta zaigrao za U18 reprezentaciju 2010. godine. “Sada sam jedan od važnijih igrača u igri. Kada sam imao 16 godina, igrao sam samo s loptom. Ali sada radim važne stvari i bez lopte.”

Prije nego što može razmišljati o igranju za seniorsku momčad, pred njim je još uvijek prvenstvo na kojem će pokušati donijeti medalju Hrvatskoj.

“Samopouzdanje u ekipi je stvarno visoko. Svi smo sretni što smo završili prvi u našoj skupini i sada moramo ići korak po korak do finala”, izjavio je Šarić nakon pobjede nad Rusijom kojom su ostali neporaženi. “Osvojiti zlato ovdje bio bi velik uspjeh za Hrvatsku. “

Related Articles