Seniorke započele treninge

Array

Novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo i gotovo nova ekipa, vrlo mlada s tek ponekom iskusnom igračicom te novim, ali sigurno iskusnim izbornikom Stipom Bralićem.

Iz Zagreba su djevojke krenule put Terma Jezerčica te vrlo ubrzo nastavile na prvi trening u jedanaestak kilometara udaljenu Sportsku dvoranu Zabok. Upravo u toj dvorani će 17. studenog u 19:00 sati odmjeriti snage s reprezentacijom Njemačke.

Iako već za tri dana lete u Rigu na prvu kvalifikacijsku utakmicu s Latvijom, djevojke su sjajno reagirale na prvom treningu i pokazale žar kakvom se uvijek nadamo u reprezentaciji. Tako smo za par riječi po završetku treninga uhvatili reprezentativku Anu-Mariju Begić, vidno umornu, no uvijek vrlo susretljivu:

„Napravile smo prvi trening, atmosfera je super. Znamo da imamo u kratkom periodu dvije jake utakmice. Obje ekipe, i Njemačka i Latvija su u punom sastavu. Dat ćemo sve od sebe i odradit ćemo najbolje što možemo. U ovih tjedan dana trebamo se malo pohvatati, ali imamo dobrog trenera i idemo! Ekipa je dosta pomlađena i to mi daje motiva da se nešto napravi i da nam ta pomlađenost ne bude alibi. Od starijih je tu samo Iva Brkić i to nam daje motivaciju da damo sve od sebe, da izginemo na terenu i da napravimo dobar rezultat.“

Pred izbornikom Stipom Bralićem težak je zadatak jer tek dva dana treninga do puta u Latviju, a reprezentacija nikada nije igrala u ovakvom sastavu.

Kako je prošao prvi trening iz izborničke perspektive?

„Prvi trening smo odradili bez tri igračice koje još nisu stigle: Iva Brkić, Mia Mašić i Klaudia Periša. Sve su igračice prvi trening odradile dosta dobro. Što je najbitnije, nema nikakvih ozljeda iz klubova. Ekipa je dosta mlada i puno tih igračica može igrati jedan duži period za reprezentaciju. Problem je u tome što imamo vrlo kratak period za uigravanje i što je ovo prvi put da ekipa nastupa u ovakvom sastavu pa nećemo imati priliku da se testiramo jer odmah u prvoj utakmici idemo u vatru. No, dosta sam pozitivno iznenađen jer cure imaju dosta talenta i dosta su fizički i košarkaški moćne, a kako će to izgledati na terenu, vidjet ćemo za koji dan“, kazao je izbornik Bralić.

Sastav naše reprezentacije je poznat, no što nas čeka u Latviji?

„Latvija je u gotovo nepromijenjenom sastavu s prošlog Europskog prvenstva, još su jači za dvije ponajbolje igračice, centre, koje tada nisu nastupile –Kristine Vitola iz Salamance i Aija Putnina koja igra u turskoj ligi. Imaju čak sedam igračica koje imaju zavidnu minutažu u Euroligi, imaju klub koji igra Euroligu – TTT Riga, na domaćem su terenu i imaju prednost stoga što su uigrane. No, nadam se da ćemo moći odgovoriti i da ćemo dobro odigrati. Četiri ekipe su u skupini i treba biti prvi ili drugi s dobrim rezultatom pa bi po nekoj procjeni pet pobjeda i jedan poraz bili garancija prolaska na Europsko prvenstvo. Bilo bi dobro da otvorimo pobjedom, ali ni nakon toga ne smijemo propuštati prilike.“

Na koncu, ostaje nam podržati igračice i stožer reprezentacije u borbi za Europsko prvenstvo. U četvrtak, 14. studenog pratite ih na FIBA You Tube kanalu od 19:45 na utakmici u Latviji, a svakako Vas pozivamo da u što većem broju djevojke ohrabrite u Zaboku u nedjelju, 17. studenog u 19:00 sati u drugoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Njemačke. Ako pak nikako ne možete stići do sjevera Hrvatske, prijenos pratite na SPTV-u – Sportskoj televiziji.

Related Articles