Senzacija: Markota pojačao zagorskog Premijerligaša!

Kako javlja Zagorje.com, poznati hrvatski košarkaš i reprezentativac, 34-godišnji Damir Markota, danas je potpisao otvoreni ugovor sa Zabokom, a već sutra će se staviti na dispoziciju treneru Ivanu Tomasu, te će debitirati protiv Alkara u subotu. Veliko je to pojačanje pod obručima za Zabok. Popularni “Šveđo” pomoći će kako iskustvom, tako i svojom dokazanom kvalitetom.

Iza Markote je iznimno bogata devetnaestogodišnja karijera, koja je zanimljivo započela 2001. baš u Zaboku, kada je debitirao u seniorskoj košarci u A-2 ligi u vrijeme dok je Zabok imao suradnju s Cibonom. Markota ima i jednogodišnje NBA iskustvo u Milwaukee Bucskima. U tri je nvrata igrao za Cibonu, a u nizu klubova u kojim je igrao svakako treba istaknuti Spartak, Žalgiris, Besiktas, Bamberg, Bilbao i Istanbul.
Zadnjii klub mu je bio Mornar iz Bara. Dok je čekao inozemni transfer Markota je trenirao sa košarkašima Dinama (bivši Rudeš). Kako nije stigla ponuda koja bi ga zadovoljila, odlučio se na otvorenu suradnju sa Zabokom.

Related Articles