Hernandez: “Obradović zaradi više u jednom, nego ja u mjesec dana”

Argentinski košarkaški izbornik, Sergio Hernandez, osvajač srebrne medalje sa Argentinom na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, otvoreno je razgovarao o mogućnosti trenerskog aranžmana u Europi, te spomenuo financijsku stranu takve odluke.

„Ne sumnjam kako će klupa argentinske reprezentacije uvijek biti najvažniji posao u mojoj karijeri, ali s druge strane, izazov treniranja u inozemstvu me privlači. Napunio sam 56 godina te se pitam koliko mi je još ostalo produktivnog života? 10 godina? Uvijek sam bio plaćen u pesosima, dobro, ali samo u pesosima.“ – kaže Hernandez.

Angažman u Europi privlači ga i zbog novca, pa je tako slikovito opisao što je do sada zaradio.

_

„Jedino što u životu nisam zaradio je novac. Ako me pitate mogu li kupiti stan na Aventidi del Libertador (glavna avenija u Buenos Airesu), odgovor je ne. Živim u stanu od 70 kvadrata. Pazite, ne žalim ja za ničime, ima ljudi koji ovo čitaju i razmišljaju o čemu pričam. Naprimjer, Željko Obradović zaradi više u jednom danu, nego ja u čitavom mjesecu. Nisam lud za odlaskom u Europu, Argentina je moja zemlja, ali ostalo mi je nekoliko godina i možda je ovo moja šansa. Želim otići tamo.“ – zaključio je argentinski izbornik.