#234

Šest igrača Olympiacosa otkazalo reprezentaciji

Šestorica košarkaša Olympiacosa koji su dobili poziv svojih nacionalnih selekcija za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. zajedničkim su priopćenjem u obliku pisma obavijestili javnost kako se neće odazvati reprezentativnoj dužnosti.

Priopćenje potpisuju Grci Giorgos Printezis, Kostas Papanikolaou, Vangelis Mantzaris, Ioannis Papapetrou, srpski reprezentativac Nikola Milutinov te Litavac Janis Strelnieks.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Od djetinjstva smo se uvijek odazivali na svaki poziv naših reprezentacija, tjednima smo bili udaljeni od vlastitih obitelji, nimalo ne mareći za nagomilani umor i rizik od ozljeda. Dapače, zbog takvih smo stvari često puta i bili izloženi ozljedama, ali smo unatoč njima nastupali kad god bismo dobili poziv. Činili smo to zbog ljubavi, poštovanja i posvećenosti domovini i nikad se zbog toga nismo požalili.

Ipak, imajući u vidu promjene koje je FIBA nametnula, našli smo se u nezgodnoj situaciji zbog koje moramo objaviti kako nećemo sudjelovati u kvalifikacijskim susretima naših reprezentacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Nadamo se kako ćete razumjeti da bi bilo praktički nemoguće i krajnje neprofesionalno izostati s utakmica našeg kluba u susretima Eurolige, posebice nakon što smo ljetos propustili veći dio predsezonskih priprema zbog sudjelovanja na EuroBasketu.

Nadamo se da će se cijela situacija uskoro vratiti u normalu i kako ćemo ponovno biti u mogućnosti staviti se na raspolaganje našim nacionalnim selekcijama.

S poštovanjem

Giorgos Printezis

Vangelis Mantzaris

Nikola Milutinov

Kostas Papanikolaou

Ioannis Papapetrou

Janis Strelnieks.”