Šibenčani marljivo slažu momčad za narednu sezonu

Array

Košarka u Dalmaciji polako hvata priključak s metropolom i njezinim klubovima. Tome je dokaz i priključenje dvojice dalmatinskih klubova – KK Split i KK Zadar – u regionalnu ligu, a uz njih su tu još prvoligaši iz Dubrovnika te Šibenika, a do nedavno je tu bio i zadarski Sonik.

Upravo su Šibenčani jedni od tih koji se s pravom mogu nadati boljim nadolazećim danima. Puno većim ulaganjem u mušku košarku, gdje je neposredno izgubila ženska momčad, Šibenčani su uspjeli na okupu sačuvati veći dio momčadi.

Prema informacijama koje smo nedavno dobili iz šibenske momčadi pod ugovorom su ostali Ronald Ross, Josip Gulam, Tomislav Gabrić, Paško Vrlika, Luka Katura i Stipe Režić.

One koje na Baldekinu naredne sezone, barem u domaćem dresu, više nećemo gledati jesu Igor Salamun, koji je prešao u Dardu, a klub su nakon isteka ugovora napustili i Hrvoje Puljko te Teo Petani i Ivo Josipović koji se odlučio za umirovljenje od profesionalne košarke.

U gore spomenutu grupu ne spadaju Mate Mrva i Denis Vrsaljko, košarkaši s kojima sportski direktor kluba Davor Vidaković i dalje pregovora u vezi ostanka u klubu, a očekuje se da će njihov status biti poznat do početka priprema.

Za kraj možemo dodati kako za sada nisu poznata pojačanja za narednu sezonu, no bez sumnje će klub posegnuti i za igračkim osvježenjem kada razriješi sve preostale dvojbe.

Related Articles