Šibenik očekivano protiv Kaštela

Prvenstvo se polako bliži kraju, a s time i odluka o sudbini košarkaša Ribole Kaštela. U 21. kolu na Baldekinu odigrala se utakmica između Šibenika i Kaštela. Ribola je u zadnjih nekoliko utakmica pokazala da može igrati bolje, premda se dojam pokvario protiv Zaboka gdje su uprskali dobru šansu za ostanak u ligi. S druge strane Šibenčani su nadomak osiguranju play-offa, premda u zadnjih pet utakmica imaju samo dvije pobjede.

HT Premijer Liga, 31. ožujka 2018.

Šibenik – Ribola Kaštela 74:57 (23:17; 18:13; 14:15; 19:12)

(Gabrić 16, Bašić 15, Paić 11 ; Došen 16, Šipić 9pt (10sk), Roso 9, Kljajić 9)

Do prvih poena dolaze Šibenčani i to tek nakon pune minute igre. Duo Došen i Đugum trude se suprotstaviti Šibeniku i dokazati im da su kvalitetna momčad koja se ne predaje lako. Međutim, Šibenčani rade razliku od deset poena već u šestoj minuti prve četvrtine. Gosti se uspijevaju vratiti na samo tri poena zaostatka no Gabrić pogađa tricu i ne dopušta Kaštelanima da im se približe. Prva četvrtina završava rezultatom 23:17.
U nastavku Pandurić otvara s još jednom tricom te odvodi domaćine na plus devet. Pet minuta prije kraja gosti su u zaostatku od 14 poena. Kaštelani se trude stići rezultat, dobro igraju obranu, u napadu se vidi kreacija. No domaćini kao vidljivo kvalitetnija momčad na predah odlaze vodstvom od plus 11. Rezultat na kraju druge četvrtine je 41:30.

Drugi dio utakmice nastavlja se u uobičajenom ritmu. Šibenik je u vodstvu, nametnuo je svoj ritam i ne dopušta Kaštelima da im se približe. Moramo pohvaliti sjajne igrače Šibenika Gabrića i Bašića od domaćih, te Došena i Šipića iz redova gostujućih igrača. Konačan rezultat je 74:57.