Šibenka namučila Zadar na Baldekinu

Zanimljiva utakmica odigrana je na Baldekinu. Šibenska mladost prouzročila je dosta problema Zadranima uz svakako dosta naglaska na mlađe igrače koji su dobili priliku i očigledno pokazali da zaslužuju veću minutažu. Zadar je slavio s 81:74.

Dobro je Šibenka startala s početnih plus osam (16:8), ali gosti su ubrzo preuzeli inicijativu uz dobru igru Allena te prvo poluvrijeme zaključuju u rezultatskom plusu. Domaćini su “spas” pronašli u ključnim poenima u završnici prvog dijela što im je očigledno dalo psihološki motiv u nastavku kojeg otvaraju odlično.

Nakić i Šarić odlično su uz iskusnog Dašića zadržali Šibenku u igri. Pad koncentracije iskoristio je Gilbert iz kontra napada na kraju treće dionice pa su Zadrani poveli s plus deset (59:69). Nakić uz odličnog Šarića vraća domaćine u egal i priliku za izjednačenje četiri minute prije kraja.

Promašena slobodna bacanja koštala su Šibenčane, dok su na drugoj strani Vuković i Ivanov doveli goste na 72:79 na ulasku u posljednjih 60 sekundi. Šarić je ludom tricom približio domaćine, ali u lutriji slobodnih bacanja Zadar ipak dolazi do pobjede.

Šibenka – Zadar 74:81

Allen je sa 17 poena predvodio Zadrane, Šarić je na drugoj strani ubacio 16 poena.