Šibenka planira novu sezonu: Zanimljiva imena treniraju na Baldekinu

Poslije odlaska najboljeg igrača kluba, Tonija Nakića, u Cibonu, Šibenka je počela s planiranjem rostera za novu sezonu. Najavljeno je kako će naglasak biti stavljen na mlađe igrače, predvođene ekstra talentiranom braćom Ivišić i Jurajem Pleadinom, dok su među “starijima” u ekipi ostali Gulin, Vlašić i Šarić.

Narančaste će s klupe voditi novi trener, Dženan Rahimić. Kao prvo pojačanje na Baldekin je doveden Bruno Solomun koji pokriva pozicije 4 i 5, a sa Šibenkom je potpisao ugovor na tri godine. Rahimić je prilikom predstavljanja naglasio kako će se pojačanja tražiti na poziciji jedinice, trojke i petice te da će njihovo dovođenje ovisiti o klupskom budžetu, ali će biti bitno i da ne zauzimaju mjesto nekim mlađim košarkašima.

Neka od pojačanja mogla bi se pronaći i među momcima koji trenutno treniraju sa Šibenkom na Baldekinu, a to su: Henrik Širko, Luka Pandurić i Kristijan Andabaka.

Najpoznatije ime među nabrojanima je ono Henrika Širka, momka koji je ponikao u Šibenki. U karijeri je igrao za Kvarner, Zadar, Split, a posljednje dvije sezone bio je član grčkog Peristerija i kosovske Peje.

“Šibenski zet” Luka Pandurić nakon raskida sa Škrljevom nema klub, a moguć je njegov povratak u dres koji je već nosio od 2016. do 2018. godine.

Kristijan Andabaka koji je nastupao za KK Pulu također je ponikao u klubu s Baldekina. Šibenčanin je bio član juniorske generacije Šibenke, zajedno s Nakićem, Paićem i Badžimom, a koja je osvojila broncu u prvenstvu Hrvatske.

 

Related Articles