#234

Široki i Split odigrali utakmicu humanitarno-memorijalnog karaktera

Utakmica Širokog i Splita imala je sve osim onog natjecateljskog karaktera. Veliki je novac potreban za liječenje trogodišnje malene Ane Ritić Puljić, a Široki je pokazao koliko srce ima te ovom lijepom gestom barem malo razvedrio živote malenog anđela i njene obitelji.

Drugi dio ovog događaja bio je memorijalnog karaktera. Igralo se u spomen na igrače, trenere i ljude prvog naraštaja kluba koji više nisu među živima, Stanka Jelčića, Vinka Soptu, Vitomira Buntića  i Jozu Soptu.

U lijepoj atmosferi Široki je bio bolji sa 86:77 protiv Žutih. Kod domaćina najbolji su bili Dario Drežnjak s 19, Karačić i Čolak 18 poena. Kod Splita Mike Scott je postigao 19.

Prolaskom pretkvalifikacijskog turnira Široki je izborio završni kvalifikacijski turnir za Drugu ABA ligu koji se igra u Laktašima od 27.-29. ovog mjeseca. Tamo ih očekuju teži protivnici Sutjeska iz Nikšića, Sixt Primorska iz Kopra i Vršac, ali za Širokobriježane napokon dolaze bolji dani te su napokon pri kraju rješavanja dugogodišnjeg duga. S druge strane svijetla budućnost čeka i Split koji će sigurno igrati Drugu ABA ligu, a složili su vrlo respektabilnu ekipu.