#234

Partizan uvjerljivo slavio na Pecari

Široki je na Pecari u sklopu sedmog kola regionalne lige ugostio velikog rivala, beogradski Partizan. Pred brojnom publikom domaći sastav ipak nije mogao do pobjede protiv regionalnog euroligaša. Veća rotacija i manjak centimetara ispod obruča bili su presudni u ovoj utakmici.


Široki Primorka – Partizan 60:81 (10:24, 25:39, 41:59)

Široki: Coles 2, Jones 9, Buva 4, Bošnjak 12, Bilinovac 9, Rikić, Katić 4, Barač 12, Mikulić, Kaštropil 6, Ćorić, Petrović 2
Partizan: Lauvergne 10, Westermann 14, Dallo 8, Milutinov 2, Milosavljević 19, Bogdanović 19, Gagić 3, Musli, Šalić 4, Andrić, Kinsey 2, Bezbradica

Partizan je ozbiljno ušao u utakmicu i već u prvim minutama demonstrirao silu. Igrali su crno-bijeli odlično u obrani, a i u napadu se pokazala njihova širina. Unatoč dobroj igri trener gostiju, Duško Vujošević, već je na početku utakmice izgubio živce. Njegovu reakciju najbolje je opisao komentator Arenasporta, Stanko Ružić, rekavši kako njegovo lice ponekad treba skrivati od male djece, misleći pritom na grimase dotičnog trenera.

Široki je bio bezidejan u napadu s puno izgubljenih lopti. Prva četvrtina je završena rezultatom 24:10.

Nastavio je Partizan dominirati u skoku i tijekom druge četvrtine, a njihov najbolji igrač bio je Bogdan Bogdanović. Igra se, za domaće, popravila tek ulaskom Domagoja Bosšnjaka koji je unio živosti u utakmicu, ali i neophodne poene. Ipak niti on nije mogao sam, previše je Široki promašio otvorenih šuteva za tri poena kako bi bio konkurentan protiv ovakvog jednog protivnika.

Na veliki odmor otišlo se s plus četrnaest za goste, a rezultat druge dionice igre bio je 15:15.

Široki nastavak otvara s 5:0, ali brzo je ekipa iz Beograda uhvatila ritam. Preko izuzetno raspoloženog Bogdana Bogdanovića rade kontra-seriju 7:0 i odlaze u tom trenutku na velikih sedamnaest razlike.

Kada bi Široki i pogodio nešto te dao znakove života brzo bi to upropastili lošim zatvaranjem obrambenog skoka. Tako su igrači Partizana znali imati i po tri-četiri skoka u jednom napadu.

Do kraja utakmice igralo se u revijalnom tonu. Partizan je nastavio s mnogo rotacija do samog kraja utakmice te tako zadržao visoki ritam, a Široki iako je tri četvrtine odigrao vrlo dobro onda jedna, prva, je bila presudna za konačni rezultat. Domaćima sigurno nije pomogla niti loša partija njihovog najboljeg igrača Borisa Baraća.

Partizan u sljedećem kolu igra doma protiv Crvene Zvezde, a Široki putuje u Srbiju na noge Mega Vizuri koja se iz kola u kolo diže u formi.