#234

Skelin i Split pred ispitom zrelosti

“Žuti” će u sklopu 17. kola Druge ABA lige, u sudaru nekadašnjih europskih prvaka, gostovati kod Bosne Royal u Sarajevu (četvrtak, 18 sati). U prvom dijelu sezone Split je na Gripama slavio sa 107:106, a do pobjede je došao tek nakon trećeg produžetka.

Ivica Skelin najavio je susret:

“Bosna nas je namučila u prvom dijelu prvenstva, bila je to neizvjesna utakmica, imali smo problema u branjenju unutarnje igre. Posebno neugodan bio je Šturanović, njemu ćemo posvetiti posebnu pažnju. Od ostalih igrača opasan može biti Knežević, on svakoj ekipi može nanijeti puno štete, i kroz obranu, ali i kroz šuteve za tri poena. Novi Amerikanac (Jamir Hanner, nap.a.) donio je Bosni kvalitetu i širinu, sada su još snažniji u skoku. Naša očekivanja su uvijek dati svoj maksimum, pokušati pružiti još jednu dobru partiju i vratiti se kući s bodovima.”

Slično razmišlja i centar “Žutih”, Josip Jukić:

“Bosna je solidna momčad, ima dobru unutarnju igru, to se vidjelo i u dvoboju na Gripama, koji je bio neizvjestan. U Sarajevo idemo odigrati što bolje, dižemo se u formi u posljednje vrijeme.”

Split pobjedom može stići na šesto mjesto ljestvice, a uvjet za plasman na završni turnir je da pobjede šest preostalih utakmica te da im se poklope rezultati ostalih konkurenata. Puno će jasniju sliku o svojim šansama Splićani imati nakon ovog kola, a onda slijedi pauza do početka ožujka.