Škrljevo i Šibenik odbili ABA 2 ligu i Europu

Premijerligaši Škrljevo i Šibenik odbili su nastup u ABA 2 ligi, ali i FIBA Europe Kupu. Pozivnice su stigle na adrese dvaju klubova koji su na glasu kao stabilne košarkaške sredine. No, upravo taj prefiks stabilne jest tu možda zbog činjenice da su oba kluba odbila nastupe u drugom rangu regionalne košarke, ali i FIBA Europe Kupu, također drugom po snazi FIBA-inom kontinentalnom natjecanju. Zbog pet minuta slave bi se mnoge stvari mogle zakomplicirati u momčadima s ionakom skromnim budžetima, za europske prilike.

Nastupanje u Europi je ogroman financijski i organizacijski zalogaj što u ovom trenutku nisu u stanju ispuniti. Za sada su se javnosti obratili iz Škrljeva s informacijom da klub za cilj ima napredovanje pa će tako zaigrati u još jednom natjecanju u sljedećoj sezoni:

“Nastavljamo sa razvojem Kluba kako na parketu, tako i van njega pa će uskoro i takve lige biti prihvatljive Škrljevu. Ipak Klub želi napraviti Europski iskorak, pa će vjerojatno igrati Alpe Adria ligu koja je primjerena trenutačnim mogućnostima Škrljeva.” – stoji u službenom klupskom priopćenju KK Škrljevo.