#234

Škrljevo na krilima Konjevića slomilo dobar otpor Kaštelana

Jedna od ključnih utakmica što se tiče ostanka, odnosno pozicije u doigravanju, igrala se između Ribole Kaštela i Škrljeva. Kaštelani su se pobjedom mogli izjednačiti sa Zagrebom i Jazinama dok bi ih poraz dostatno udaljio od ostanka u Premijer ligi. Momčad Damira Rajkovića pak vodi borbu sa Splitom za peto mjesto te izbjegavanje ABA ligaša u prvoj rundi doigravanja.

HT Premijer liga, 19. kolo, 7. Travnja

 Ribola Kaštela-Škrljevo 73:81  (10:19, 27:22, 17:25, 17:15)

Došen 18  (10as, 7sk), Kljajić 15 (6as, 5sk), Đugum 14, Šipić 14 (11sk) ; Konjević 33 (10sk), Perković 11, Štemberger 10 (7as)

Na samom početku utakmice domaćini izgledaju dosta blijedo te gosti brzim kontrama dolaze do lakih poena kojima se brzo odvajaju. No, iako se zbog skraćene rotacije Kaštelana očekivao daljni pad domaćini se predvođeni sjajnim kapetanom Nikolom Došenom uz ključnu timsku igru vraćaju u utakmicu te dočekuju poluvrijeme praktički u egalu (39:41). Gosti su ispucali veliki broj trica te im je nedostajalo strpljenja, a jedini raspoloženi igrač bio je Davor Konjević koji je ubacio polovicu poena svoje momčadi.

Nakon odličnog ulaska u drugo poluvrijeme te preuzimanja vodstva Kaštelani odjednom upadaju u crnu rupu što je ipak očekivano s obzirom na rotaciju od sedam igrača. Škrljevo odlazi i preko deset poena razlike, no Kaštelani pružaju junački otpor sve do kraja. Snage za preokret ipak nije bilo te susret završava pobjedom gostiju od osam razlike, a s obzirom da su bili izraziti favoriti protiv oslabljenih domaćina ovaj rezultat i predstava itekako su zadovoljavajući za Kaštela unatoč porazu.