Škrljevo s optimizmom dočekuje Križevce

Array

Pred Škrljevom je najvažnija utakmica u 40 godišnjoj povijesti kluba, večeras na Mavrincima dočekuju Križevce u prvoj utakmici razigravanja za ulazak u A1 ligu.

Ekipa Škrljeva, prvak regije Zapad, dodatne dvije utakmice izborila je osvajanjem drugog mjesta u kvalifikacijama, gdje su ostvarili 5 pobjeda i 3 poraza. Pokazali su da su na domaćem terenu izuzeto neugodan protivnik, momčad koja je uigrana, koja ima glavu i rep i sigurno neće izvisiti bijelu zastavu pred početak ove utakmice. Da su optimisti pred večerašnju utakmicu potvrdio nam je predsjednik kluba Vice Sep:

“Svi mi koji smo na bilo koji način pomogli ovom uspjehu ponosni smo na ono što je ova momčad napravila. Ulazak u A1 ligu nam nije bio glavni cilj, ali sigurno da ćemo pokušati napraviti iznenađenje i slaviti protiv Križevčana. Ekipa je tu, na korak od A1 lige, svi puni samopouzdanja čekaju ovu utakmicu s željom da prikažu svoj maksimum. Trebaju podršku i ako ne uspiju ući u prvu ligu, zaslužuju veliki pljesak” – rekao je Sep, a o atmosferi prije utakmice je dodao:

“Košarka je u našem okružju ovih dana glavna tema razgovora, a od jutros se na skoro svakom mjestu priča o utakmici. Naši navijači će napuniti dvoranu i atmosfera će biti odlična, sigurno će dodatno povući našu ekipu prema pobjedi i da u Križevce idemo s pobjedom”.

Križevčani nisu uspjeli izbjeći pretposljednje mjesto u Ligi za ostanak, u direktnoj utakmici koja je odlučivala tko će u dodatne kvalifikacije oni su poraženi od Osječkog sokola i tako samo teoretski ostavili nadu da u zadnja dva kola izbjegnu dodatne kvalifikacije. To im nije uspjelo te ih sada čekaju dvije utakmice kako bi pokušali sačuvati prvoligaški status i svome gradu priuštili da i sljedeće godine gleda najbolje prvoligaše.

U posljednjoj utakmici u Dubrovniku Luka Bujas, trener Križevčana, dao je priliku svojim mladim igračima i oni
su odlično zamijenili Remberta, Hrkača, Krstanovića, Zrnića, Maslića i Fodora. Sigurno je to dodatno podiglo samopouzdanje Žapcima koji će već u prvoj utakmici, u najboljem sastavu, pokušati osigurati ostanak u našem elitnom razredu.

Uzvrat se igra u križevačkom Modecu u srijedu, 22. svibnja, najvjerojatnije u 20:00 sati.

Related Articles