Utorak, 28 lipnja, 2022
More

  Skroče je počasni gost košarkaškoj ligi NLB Wheel

  Nakon mjesec dana nastavlja se natjecanje u muškoj košarkaškoj ligi NLB Wheel gdje je na rasporedu 2. kolo. Ovaj put domaćin turnira je Zadar, a za bodove natjecanja uz domaćina KKOI Zadar borit će se KKI Zagreb, ParaSportSlovenia i crnogorska ekipa KK OSI Paramont.

  NLB Wheel League, 2. kolo, 19.12.
  KKI Zagreb – KKOI Zadar (10.00)

  KK OSI Paramont – ParaSport Slovenija (11.45)

  KKOI ZADAR – ParaSport Slovenija (13.30)

  KKI Zagreb – KK OSI Paramont (15.15)

  Liga je burno počela prije mjesec dana u Beogradu, gdje je u organizaciji i domaćinu domaćeg KKK SIngidunum Crvena zvezda održan uvodni turnir 14. sezone NLB Wheel lige. Što se tiče konkurencije, najveći posao odradila je ekipa ParaSportSlovenia koja je ostvarila dvije pobjede, a slijede Beograd i Zadar s tri boda, crnogorski predstavnik s dva boda, a bez bodova ekipa KKI Zagreb koja zbog neparnog broja ekipe u ligi počinje ovog vikenda.

  Veliko nam je zadovoljstvo što će na našem turniru nastupiti i Branko Skroče, bivši vrsni košarkaš Zadra. Bio je i jugoslavenski reprezentativac; pa je 1978. postao svjetski prvak, dvije godine kasnije olimpijski, a 1981. s reprezentacijom je bio doprvak Europe. Ukratko, bio je i najbolji strijelac jugoslavenske lige u sezonama 1979/80, 1980/81 i 1983/84. Naš cijenjeni gost imat će čast simbolično otvoriti turnir u Zadru prvim bacanjem u utakmici KKI Zagreb – KKOI Zadar.

  “Situacija u momčadi je izvrsna”, rekao je Ivica Vujica, šef momčadi KKI Zagreb, koji u Zadar dolaze na prva dva susreta. “Jedva čekamo da u Zadru počne 2. kolo. U odličnoj smo formi, svaki vikend smo imali jake utakmice. Posljednja dva vikenda odigrali smo dvije jake utakmice u Bauerfeind ligi, tako da smo zadovoljni svojom formom“, nastavlja Vujica, koji kaže da neće igrati u punom sastavu, ali se ipak nada da će odigrati dobro i dvaput pobijediti! Nadamo se da ćemo se kući vratiti s četiri boda, ali prije svega želimo da sve prođe bez problema, dodali su u zagrebačkom taboru. KKI Zagreb pred ovu sezonu ima velika očekivanja, pojačali su se, ciljaju na sam vrh lige. Do sada su bili dva puta drugi (2010. i 2015., te tri puta treći – 2009., 2011., 2012.) u regiji. U domaćem prvenstvu mogu se pohvaliti da imaju 12 naslova državnog prvaka, imaju i devet naslova kupa. Ponosni su što rade s košarkašima Cedevite.

  Na NLBWheel turnir u Zadar odlazi i ekipa ParaSportSlovenia koja je na prvom turniru ostvarila dvije pobjede. Igrači trenera Žige Kobaševiča svladali su KK OSI Paramont sa 67:66, zatim KKK SIngidunum Crvenu zvezdu (46:68). “Pred nama su dvije zahtjevne utakmice u Zadru, prvo nas čeka ekipa iz Crne Gore koju smo u prvom kolu svladali u tijesnom finalu. Znamo gdje leže njihove najveće opasnosti, svjesni smo i gdje su naše snage. Očekujem opet vrlo tešku i tešku utakmicu. Odmah nakon prve utakmice slijedi obračun s domaćim Zadranima koji će na svom terenu biti vrlo motivirani. I mi smo spremni za njih, znamo gdje su najopasniji. U oba susreta trebat će nam puna koncentracija tijekom cijelog susreta“, kaže trener Kobaševič koji u Zadar dolazi u punom sastavu.

  Nova dva susreta čekaju i novajlija u ligi KK OSI Paramont iz Podgorice, koji u Zadar dolazi bez svog prvog igrača Nermina Hujića, sa 60 koševa i prvog strijelca natjecanja nakon 1. kola.

  Nakon ovog kola, koje će biti posljednje u ovoj kalendarskoj godini, ljestvica će se još više iskristalizirati, na djelu ćemo moći vidjeti i KKI Zagreb koji ima vrlo jaku momčad. Budući da je ovo ligaški sustav bez doigravanja, svaka utakmica je važna, nitko ne želi greške.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave