Skroče: Ne žurimo jer ne smijemo pogriješiti

Array

Nakon odabira trenera za novu sezonu i službenog početka preoblikovanja, situacija u Košarkaškom klubu Zadar je naizgled malo utihnula. No, pred Brankom Skročom, sportskim direktorom i Antom Nazorom, novim šefom stručnog stožera, zahtjevan je posao slaganja momčadi za povratničku sezonu u regionalnu ligu, na čemu svakodnevno rade. Konkretnih novosti još uvijek nema, ali bi ih moglo biti sljedeći tjedan, kada na Višnjiku počinju s prvim treninzima. Okupljanje je zakazano za ponedjeljak u devet sati.

“Radit ćemo dvaput dnevno, ujutro od devet te navečer od 19 sati. Trener želi malo vidjeti igrače, koji igraju za neke klubove u ovoj regiji, te su izrazili želju da dođu i pokušaju se nametnuti. Dovest ćemo još dva-tri igrača sa strane, kako bi dobili neku sliku i vidjeli bi li netko možda mogao ostati u momčadi za sljedeću sezonu. Naravno, bit će tu i naši domaći igrači i mislim da je to dobra stvar. Stanka traje već poprilično dugo, preko dva mjeseca i vrijeme je da počnemo ozbiljnije raditi” kaže Skroče.

Ramljak ostaje

Početak pravih priprema, kada se očekuje dolazak svih igrača koje Zadar trenutačno ima na raspolaganju, bit će 30. srpnja. Želja kluba da zadrži Ivu Ivanova i Gorana Vrbanca je već mnogo puta izražena, ali novi ugovori još uvijek nisu potpisani.

“Razgovarali smo i opet ćemo. Želimo da ostanu. Znamo našu granicu i nadamo se da je nitko neće prijeći, te da ćemo na kraju svi biti zadovoljni. Vjerujem da ćemo to uspješno završiti.”

Marko Ramljak će po svemu sudeći i sljedeće sezone nositi dres Zadra.

“S njegovim menadžerom smo sve dogovorili i tu ne bi trebalo biti problema. Sada trebamo riješiti ostanak Ivanova i Vrbanca te vidjeti kakve će želje imati trener od ostatka momčadi koja je igrala prošle sezone.”

Od igrača kojima je istekao ugovor, a u klubu još nisu odlučili žele li ih zadržati ili ne, tu su Franko Kaštropil, Zoran Vrkić, Karlo Vragović i Ante Krapić.

“Razgovarali smo i o tome, ali još nismo sve definirali. Neki će se možda i pojaviti u ponedjeljak na treningu pa ćemo vidjeti.”

Naravno, ono što sve najviše zanima su pojačanja. U kojoj je fazi potraga?

“Još nismo riješili dva krucijalna problema, a to su pitanje playmakera i igrača koji igra na pozicijama četiri i pet. To je nužno i ne smijemo pogriješiti, pogotovo u odabiru organizatora igre. To moraju biti prava pojačanja i zato s tim nećemo žuriti. Neke igrače smo provjerili i zaključili da oni nisu idealno rješenje za nas i idemo dalje. Sada opet imamo neka moguća rješenja, ali moramo provjeriti postoji li realna mogućnost da se realiziraju. Uvijek je pitanje želja i mogućnosti” kaže Skroče, ostavljajući otvorene opcije da pojačanja budu strani ili domaći igrači.

Riješen dio dugovanja

Realno, ta pojačanja sigurno neće odraditi prvih nekoliko tjedana priprema. Kada ih možemo očekivati u Zadru?

“Volio bih da to bude što prije, posebno playmakera. Tražimo na mnogo strana, imamo dosta preporuka, ali stvarno ne želimo pogriješiti. Želimo renomiranog igrača, koji ima iskustvo igranja u Europi i kojega možemo platiti. A što se centra tiče, možemo dovesti i nekog “rookieja” iz Amerike, pod uvjetom da je dobar igrač. Ne mora imati europsko iskustvo, ali treba nam igrač koji može igrati u reketu, leđima, otvoriti reket i pogoditi. Što bi se reklo, moderni polivalentni centar. To je nužno da bismo pojačali ovu momčad. Imamo dosta “back-up” igrača, a nemamo mnogo nosioca.

Osim te dvojice, koliko još igrača Zadar planira potpisati za novu sezonu?

“Još najmanje dvojicu, pod uvjetom da zadržimo ovo što imamo. Tijekom sljedećeg tjedna će se iskristalizirati dosta toga, nadam se većina, osim dva glavna pojačanja. A tko zna, možda se nađe nešto i na tim pozicijama.”

Kakva je situacija s dugovanjima?

“Ovih dana smo nešto riješili i nadamo se da ćemo uskoro još jedan dio. Do početka sezone bi svakako trebali riješiti sve.”

Početak preoblikovanja je sigurno donio dozu optimizma u klub.

Related Articles