Slaven Rimac: “Nedostajalo nam je agresivnosti, prvenstveno u obrani”

U 4. kolu H skupine Top 16 faze Eurokupa Cedevita je u Domu sportova poražena od Uniksa 100:83. Momčad Slavena Rimca igrala je bez Karla Žganeca i Marka Banića, a Rusi su u Zagrebu kontrolirali cijelu utakmicu.

Slaven Rimac, trener Cedevite: “Nije bio dobar početak. Što zbog umora, a što zbog toga što je ekipa bila mentalno prazna. Nismo imali agresivnost, prije svega u obrani. Znali smo da će se oni, ako pogode dva-tri šuta, razigrati. Imali su šutersku večer. Mi smo u drugom poluvremenu odigrali bolje nego u prvom, no to je ekipa koja je neki drugi nivo. Sada moramo razmišljati o Zvezdi. Svjesno smo neke igrače izrezali. Imamo tu igrača poput Andrije koji puno igra i onda ga u ovakvim situacijama nastojimo ipak malo više odmoriti. Kad pogledam minutažu, mislim da je to, što se tiče minuta, onako kako smo htjeli. Danas je Uniks bio raspoložen, pogotovo u startu. To je više posljedica naše neagresivnosti, ali opet kad si i sam treba pogoditi.”

Lovro Buljević, centar Cedevite: “Prvenstveno čestitke Uniksu. To je jako dobra ekipa. Koštao nas je najviše loš početak. U drugom poluvremenu smo se malo digli, ali nije bilo dovoljno. Sada se moramo posvetiti Crvenoj zvezdi. Zahvalan sam stručnom stožeru na danoj prilici. Dao sam sve od sebe i borio sam se.”

Dimitrios Priftis, trener Uniksa: “Za nas je to bila utakmica koju smo morali pobijediti. Cedevita je prije samo dva dana igrala utakmicu ABA lige i svjestan sam da su oni trenutno više fokusirani na to natjecanje. Na kraju utakmice mi smo bili preopušteni i ubuduće moramo odigrati kvalitetno svih 40 minuta. Želim poželjeti sve najbolje Cedeviti i svojem prijatelju Slavenu.”