Slaven Rimac: “Treba vidjeti u kojem smjeru klub želi ići”

Array

Cedevita nastavlja sezonu s novim vodstvom. Pred klubom su ovoga vikenda novi izazovi, ogledi u gostima kod Hermes Analitice u subotu u 18:00 u KC Dražen Petrović u 4. kolu HT Premijer lige te derbi ABA lige u nedjelju od 19:00 u Domu sportova protiv Budućnosti VOLI.

Subotnji ogled protiv Hermes Analitice Cedevita dočekuje neporažena u HT Premijer ligi a kompletnu momčad koja je igrala domaće prvenstvo do sada neće voditi Slaven Rimac koji preuzima momčad u višem rangu natjecanja, već dosadašnji pomoćni trener Ivan Kapov uz asistenciju Bože Radoša. Odluka o treneru momčadi u hrvatskom prvenstvu nije konačna već privremena do slijedećeg tjedna. “Igraju svi igrači, nemamo izostanaka i to je dobro”, govori Ivan Kapov“Hermes Analitica nije bezazlen protivnik, iskusni su, dugo su zajedno. Mi ne odustajemo od ritma i taktike koju je zacrtao Slaven Rimac, igrat ćemo brzo, agresivno, želimo apsolutnu borbenost. Ne odustajemo od cilja da naši mladi igrači budu na najvišoj energetskoj razini. Bez obzira na činjenicu da smo prva tri kola odigrali sjajno i dalje moramo biti skromni i ponizni i bacati se na svaku loptu. Jedino tako možemo biti uspješni.”

U nedjelju u derbiju ABA lige Cedevita od 19:00h u Domu sportova dočekuje euroligaša Budućnost VOLI, dobro poznatog protivnika, stalnog takmaca za vrh. Za razliku od momčadi u domaćem prvenstvu, sastav koji je vodio Sito Alonso upisao je omjer 1-3 u ABA ligi što je na njegovu poziciju prvog klupskog trenera dovelo Slavena Rimca“Sigurno je da mi je startna pozicija nešto bolja nego kad preuzmeš momčad o kojoj ne znaš ništa. Koliko toliko poznajem igrače, neke sisteme smo igrali, neke nismo. Logično je da svaki trener ima svoju filozofiju ali nastavit ćemo na tragu stvari koje su se radile jer ne možeš puno promijeniti u ovako kratkom roku jer utakmice su svaka tri, četiri dana. Ne trebamo biti pod nekim pritiskom već trebamo napraviti sve da izgledamo bolje jer mislim da ovo nije realna slika kvalitete momčadi i ako budemo izgledali bolje da će početi stizati pobjede.” Rimcu je oduvijek bio važan taj pojedinačni kontakt s igračima, razgovori, individualni pristup svakome. “Tko god me prati i poznaje zna da mi je važna kemija ekipe, kako ti momci dišu zajedno. Na tome inzistiram i to mi je najvažnije. Za uspjeh su bitne i druge stvari ali držim da će već od Budućnosti ta želja igrača da budu momčad biti vidljivija. To ne ide preko noći ali moramo pokazati pomak na bolje.” Par riječi i o nedjeljnom protivniku. “Sigurno da su odlična momčad, na ono od prošle sezone dovedena su pojačanja, ali sigurno je da još nisu na onoj razini na kojoj žele biti. Ali imaju sjajne individualce. No, nisu u ovom trenutku bitni oni nego mi sami sebi. Mi prvo moramo gledati sebe, posložiti sebe da bi mogli gledati nešto više. ” Dugoročno, možda će uskoro biti i nekih igračkih promjena o čemu će odlučivati Slaven Rimac i novi sportski direktor Veljko Mršić. Ono što se zna za nedjelju da će se momčadi priključiti i registrirani Toni Katić koji je sjajno reagirao u hrvatskom sastavu. “Treba vidjeti u kojem smijeru klub želi ići, Veljko i ja smo već neke stvari i analizirali. Nikad nije zahvalno u ovom dijelu sezone i zgusnutom rasporedu raditi neke ozbiljnije promjene. Ja se ne opterećujem time već mi je puno važnije da postignem homogenost ekipe. Mislim da ovi igrači imaju kvalitetu i nisu bez razloga sa nama, da vrijede i vjerujem da se možemo dići.”

Jedan od onih koji će dobiti više prostora svakako je i starosjedilac u Cedeviti Karlo Žganec. “Ušli smo prilično loše u ABA sezonu i to je rezultiralo promjenama. Dobro smo upoznati sa novim trenerom, bio je cijelo vrijeme uz nas, gledao treninge, tako da znamo što možemo očekivati. Na nama je da naporno radimo i dođemo tamo gdje trebamo biti. Mislim da nismo odigrali do sada kako možemo i da momčad ima puno veće kapacitete. Jedan od pokazatelja je i drugo poluvrijeme protiv Kubana i da nam je to putokaz kako trebamo u budućnosti.” Karlo Žganec dobro pozna nedjeljnog protivnika Budućnost VOLI. “Po imenima stvarno respektabilan protivnik koji također nije najbolje ušao u sezonu. Trebamo se “potući” s njima, vjerujem da imamo kvalitete da igramo s njima i da odigramo jednu drugu utakmicu. Nadam se da ćemo imati i podršku s tribina, kakva je bila na startu sezone. Mi ćemo dati sve od sebe da gledatelji budu zadovoljni, imamo dosta i popratnih sadržaja u dvorani tako da vjerujem i pozivam publiku u Zagrebu da dođu u nedjelju u Dom sportova.” U momčadi će izostati i dalje ozlijeđeni Filip Krušlin.

Related Articles