Slavica ide kod Naglića

Array

Krilni igrač Šibenika, Nik Slavica, nekada je slovio za jednog od mladih košarkaša koji bi se mogli razviti u pouzdanog rotacijskog igrača hrvatske reprezentacije, ili čak startera. Nešto poput hrvatskog, ali onog košarkaškog, Nikole Kalinića.

Ponadali smo se tome nakon odličnih igara u mlađim danima, pogotovo na U19 Svjetskom prvenstvu 2015. u Grčkoj kada je hrvatska uzela srebro porazom tek u finalu protiv SAD, a Slavica bio autorom jednog od najspektakularnijih poteza prvenstva u kojem je atraktivno blokirao današnju uzdanicu Boston Celticsa, vršnjaka Jaysona Tatuma.

No njegov je razvoj na trenutke zapeo, te se nakon kraćih kampanja u zagrebačkim klubovima vratio doma, gdje je nosio dres Šibenika od početka ove godine.

Tamo je bilježio odlične brojke od 21 poena u prosjeku u osam utakmica, te je privukao pažnju nekih inozemnih klubova. Konkretno, karijeru će nastaviti u slovačkom prvaku Inter Bratislavi, gdje će ga trenirati bivši hrvatski reprezentativac Aramis Naglić, član Generacije 92.

Related Articles