Slavonski Brod potpisao četiri igrača

Array

Nakon što je dolaskom renomiranog trenera Ivice Burića stigla i službena potvrda da će ipak ući u svoju 19. uzastopnu prvoligašku sezonu, Slavonski Brod je započeo sa stvaranjem momčadi kojoj će cilj biti bez prevelikih stresova osigurati ostanak u prvoligaškom društvu. Sat do početka nove sezone neumorno otkucava, vremena je (pre)malo, slobodnih igrača na tržištu također, a potrebno je popuniti gotove sve pozicije početne petorke.

Naime, od igrača iz prošle sezone, u Slavonskom Brodu su ostali oni koji su još od ranije vezani ugovorom: Petar Živković, Matej Kljaić i zaštićeni Marko Karlović. Ostao je i Dominik Šamija, no realno gledajući, osim određenih backup minuta, ovi mladi Brođani nemaju potrebnu kvalitetu na sebe preuzeti najveći teret koji nosi prvoligaško natjecanje.

Stoga je, ovoga puta, posebno nakon odlaska Mateja Karlovića (Vrijednosnice OS) i Petra Ćosića (Vienna), Uprava prisiljena dovesti pojačanja izvan Slavonskog Broda.

Prvi od četiri nova igrača u rosteru je 208 centimetara visoki centar Ivica Cvitanović koji je prošlu sezonu započeo u slovačkoj Banskoj Bystrici (2.4 koševa, 3.6 skokova za 13 nastupa), a završio u Ribola Kašteli, gdje je sa 6.4 koša i 8.5 skokova u prosjeku participirao u kvalifikacijama za A1 ligu.

Nadalje, klub je poziciju razigravača pokrio tako što je obnovio suradnju s 22-godišnjim Zadraninom Nikolom Blaževićem koji je klub napustio krajem sezone zbog ozljede koljena. Međutim, u svojoj prvoligaškoj sezoni ostavio je pozitivan dojam, posebno angažmanom u obrani, te se zaustavio na prosjeku od 7.8 koševa, 3.8 skokova i tri dodavanja za 18 dvoboja u A1 ligi. Ranije u karijeri igrao je za Zadar, Čapljinu, Sonik Puntamiku i Sukošan.

S Markom Karlovićem će minute na poziciji zaštićenog igrača dijeliti 19-godišnji Kristijan Vučić, bivši junior Splita, koji je protekle sezone za momčad s Gripa nastupio u 11 prvoligaških susreta.

Možda i najveće pojačanje dosad, Slavonski Brod je dobio na poziciji krilnog centra i to u 27-godišnjem Brođaninu Bruni Čelebiji koji je prošle sezone u dresu Rekord Tima s 28.6 koševa bio najbolji strijelac A2 lige Istok. No kad je drugoligaška sezona došla svom kraju, Čelebija je uskočio u redove svog matičnog kluba kako bi mu pomogao u borbi za ostanak u A1 ligi te je, sa 17 koševa i 7.5 skokova u prosjeku, bio jedan od najzaslužnijih za sportski preduvjet da klub danas igra prvu ligu.

Brođani dakle nastavljaju utrku s vremenom i potragu za dodatnim pojačanjima kojima bi osnažili momčad. Nemaju mnogo izbora, morat će se prilagoditi onome što tržište u ovom trenutku nudi. U odnosu na neke prijašnje godine, to je sada tako, valja pregrmjeti sezonu i utvrditi temelje za buduće godine. Vjerujemo u jedan novi i bolji početak.

Sada postoje uvjeti za to, potrebno ih je zadržati i poboljšavati…

Related Articles