Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Slovenci dobili izbornika u sljedeće dvije godine

  Slovenska košarkaška reprezentacija dobila je izbornika u sljedeće dvije godine, riječ je o Aleksanderu Sekuliću iza kojeg su uspješno odrađene kvalifikacije za Eurobasket 2022. s reprezentacijom susjedne države.

  43-godišnji Sekulić kao samostalni trener Sloveniju je preuzeo u studenom prošle godine kao ‘privremeno rješenje’. Nakon plasmana na prvenstvo Europe poslije izborenog drugog mjesta u skupini F kvalifikacija, Savez je odlučio dati dvogodišnji ugovor Sekuliću.

  Direktor Saveza Matej Erjavec istaknuo je kako su zadovoljni odrađenim kvalifikacijama za Eurobasket, a dodatni plus Sekuliću bila je i dostupnost jer bi se kandidati koji su spominjani (Xavi Pascual, Dimitris Itoudis) reprezentaciji mogli posvetiti tek na ljeto.

  Pred Slovencima je kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre koji će se održati u Kaunasu u razdoblju od 29. lipnja do 4. srpnja ove godine, a na njemu će nastupiti Litva, Poljska, Venezuela, Angola i Južna Koreja. Samo pobjednik turnira će se plasirati u Tokio.

  Sekulić je karijeru počeo u Slovanu, a poslije je trenirao Triglav, Krku, Škofja Loki i Koper Primorsku. S Krkom je 2012. godine osvojio naslov državnoga prvaka, a na kormilo reprezentacije došao je s mjesta pomoćnika trenera u češkom Nymburk. U reprezentaciji Slovenije bio je pomoćnik Božidara Maljkoviću, Radovanu Trifunoviću, Alešu Pipanu i Igoru Kokoškovu.

  zadnje objave