SLUŽBENO: Predstavljena KK Cedevita Olimpija

Array

Olimpija Cedevita, zajednički projekt i novi klub nastao fuzijom KK Cedevite i KK Petrol Olimpije, je predstavljena danas.

Cedevita i Petrol Olimpija nisu više dva različita tima, budući da su službeno spojeni danas pod imenom Olimpija Cedevita.

Predsjednik Petrol Olimpije:

Jezgra ekipe će biti slovenski igrači uz nekoliko stranaca, osnovni cilj je redovito igrati Eurokup i Euroligu uz punu dvoranu Stožice.

Emil Tedeschi:

Atlantic grupa kroz svoj brand Cedevita ušla je u košarku iz dva razloga, da promovira svoj odličan proizvod u regiji. Rad sa mladima, koji neće svi biti vrhunski košarkaši, ali s ambicijom da se maknu iz stolice, da budu u trenažnom procesu, da shvate odnose zajedništva, pobjede i poraza, to je ono što košarkašku školu Cedevite čini posebnom. Samo pojedinci mogu računati na ozbiljnu košarkašku karijeru. Osvojili smo pet puta državno prvenstvo, sedam puta Kup Krešimira Ćosića. Bili smo 2011. treći u Eurokupu, tri puta smo igrali Euroligu, ušli smo i u top 16. Danas vidimo mogućnost da napravimo dodatni iskorak, sinergijom sportskog kadra i menadžmenta te naravno budžeta, udruženi s našim partnerima iz Ljubljane možemo postići nešto više.

Sport je dio show businessa, u Ljubljani imamo izvanredne uvjete, Stožice su jedan od najljepših košarkaških hramova Europe, postoji velik interes za košarkom u Sloveniji, koja je europski prvak. Sve primjedbe o izdaji nacionalnih interesa čine nam se smiješne.

Još je komentirao i postojanje dva kluba, jedan u Zagrebu, a drugi u Ljubljani.

KK Cedevita Junior će igrati u Zagrebu, cilj je razvoj mladih, korištenje Doma košarke na Zagrebačkom Velesajmu, gdje je Atlantic grupa investirala velika sredstva u jedan od najljepših košarkaških kampusa u Europi.

Ja očekujem da će biti razumijevanja te da će seniorska ekipa novog kluba moći igrati najjače hrvatsko košarkaško natjecanje, no to ne ovisi samo o nama. Sigurno mogu reći da će svi uzrasti igrati nacionalna prvenstva, u punom kapacitetu će se odvijati sve aktivnosti kategorija, s fokusom na hrvatske igrače i hrvatski stručni kadar.

Nije slučajno da su se i Nurkić i Musa plasirali u NBA upravo iz Cedevite.

Novonastali klub će se natjecati u 7DAYS EuroCupu i ABA ligi, no po pisanju Sanje Modrić neće se natjecati u prvom dijelu prve slovenske lige.

“Prvi puta u povijesti su se spojila dva kluba iz dvije različite države”, rekao je predsjednik Cedevite Emil Tedeschi tijekom press konferencije i predstavljanja novog kluba.

Related Articles