Službeno: Split potpisao pojačanje na poziciji playmakera

Ono o čemu smo jutros pisali, sada je i službeno potvrđeno, Sani Čampara novi je igrač KK Splita. Vijest je potvrđena na službenim stranicama kluba.

Sani Čampara, 21-godišnji reprezentativac BiH, klasični razigravač, naredne dvije sezone nosit će dres Splita. Čampara je potpisao ugovor do 2022. godine, a na Gripe će stići prvog dana priprema za novu sezonu koje će započeti krajem srpnja. Inače, Čampara koji je prve košarkaške korake napravio u sarajevskim Sparsima prošle je sezone nosio dres tuzlanske Slobode, prije toga igrao je u Španjolskoj. Sani je bio važan član petorke kadetske reprezentacije BiH koja je, predvođena Džananom Musom, prije četiri godine senzacionalno postala prvak Europe. U prošloj sezoni Čampara je za 29,9 minuta na parketu prosječno postizao 13,4 poena i imao 5 asistencija, a rekord mu je 31 poen ubačen Širokom i 13 asistencija protiv Splita.

“Dolazak u Split za mene predstavlja izuzetnu čast, s velikim zadovoljstvom nosit ću dres trostrukog prvaka Europe, ovo je korak naprijed u mojoj karijeri. Nadam se da ću opravdati očekivanja Splita koji mi je na ovaj način ukazao povjerenje, jer svjestan sam svih izazova koje nosi ABA liga i kvalitetno prvenstvo Hrvatske. Bit će užitak igrati na punim Gripama, pred publikom koja zna što je košarka.” –  rekao je Čampara prigodom potpisivanja ugovora.

Related Articles