Smjena trenera u Slavonskom Brodu

Array

Slavonski Brod dobio je i desetog trenera u posljednje četiri sezone. I dok je Neven Plantak klupu Brođana napustio nakon devet prvenstvenih kola A1 lige, Krunoslav Rimac došao je do brojke od šest utakmica na kormilu brodskog prvoligaša. No, omjer od samo jedne pobjede i pet poraza te zacementirana posljednja pozicija na ljestvici, glavni su razlozi njegove smjene s pozicije trenera prve momčadi.

U prilog 29-godišnjem treneru, čini se, nisu išle niti otežavajuće okolnosti u kojima je vodio momčad: kašnjenje plaća njemu i igračima, vođenje momčadi bez trenerske licence, a posebno limitiranost igračkog kadra. Najprije u brojčanom smislu, a potom i u smislu nedostatka igrača na visokim pozicijama, koje Rimac u svom rosteru nije imao. A to se direktno odrazilo na rezultate. Uslijedila je smjena, no Rimac će ipak ostati u klubu, na poziciji pomoćnog trenera te voditelja omladinskog pogona.

Na vrućoj klupi zamijenit će ga povratnik u Slavonski Brod, šibenski stručnjak Dražen Brajković. Naime, Brajković je već imao priliku voditi momčad brodskog prvoligaša i to u Ligi za ostanak u sezoni 2010./2011., kada je Brođanima uspio sačuvati prvoligaški status. U Slavonskom Brodu se nadaju da će isto ponoviti i ove sezone.

Brajković je i ranije u karijeri vodio hrvatske prvoligaše poput Šibenika, Kvarnera i Zagreba, no košarkaškoj javnosti poznatiji je kao bivši izbornik reprezentacije Gruzije, a posebno kadetske selekcije Hrvatske, s kojom je osvojio zlato 2010. godine, te one U-19, koja je predvođena Darijom Šarićem doživjela veliki neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u Češkoj prošlog ljeta, zauzevši pritom tek 8. mjesto.

Ono što nije dobio Rimac, dobit će Brajković. Naime, Slavonski Brod je konačno dogovorio suradnju s jednim centrom. Radi se o 214 centimetara visokom Alenu Trepalovcu, koji u Slavonski Brod dolazi iz grčkog prvoligaša Apollon Patrasa. Trepalovac je u Apollonu, za prosječne 8.4 minute na parketu u deset prvenstvenih utakmica, prosječno postizao 3.5 koševa uz 1.3 skoka po utakmici.

Ranije u karijeri, 29-godišnji centar nastupao je još i za ciparski AEK, francuski Clermont, austrijsku Viennu, gruzijsku MIA Academyju te hrvatskog A1 ligaša Vrijednosnice OS Dardu. U međuvremenu, okušao se i u zagrebačkoj amaterskoj Crohoops ligi.

Priliku da pomognu svojoj novoj momčadi, Brajković i Trepalovac imat će nakon prvenstvene stanke, u subotu 8. ožujka, kada Slavonski Brod svoju borbu za ostanak nastavlja na gostovanju u Šibeniku protiv momčadi GKK Šibenik.

Related Articles