Sonik Puntamika dovela tri nova igrača, među njima i zlatni Cibonin junior!

KK Sonik Puntamika u sljedeću će sezonu krenuti s tri nova igrača. Otkrio je to na treningu otvorenom za medije u ponedjeljak navečer predsjednik KK Sonik Puntamika Mirko Jošić

– Okupili smo gro igrača i nakon početnog ispitivanja snaga krećemo s dizanjem intenziteta kako bi bili spremni za početak HT Premijer lige. Od prošle sezone tu su Teo Petani, Dino Palčić, Filip Jošić, Tomislav Cvitković i naš junior Šime Keserović. Stigao nam je Marin Vručinić, bivši igrač Splita i Kaštela. On je već tu i trenira s nama. Faktički sve je riješeno i s igračem Splita Lovrom Runjićem, koji dolazi na posudbu. On će se u utorak priključiti momčadi i igrač je Sonik Puntamike za sljedeću sezonu. Ekskluzivno ću vam reći da će nam se od srijede, četvrtka priključiti Sandro Rašić iz zlatne generacije juniora Cibone koja je osvojila naslov regionalne ABA lige. Ima još igrača s kojima se pregovara, ali o imenima za sada ne bih, istaknuo je Jošić te se osvrnuo i na proračun i ambicije kluba.


– Kao i svi klubovi zbog koronavirusa smo ostali bez dijela sredstava. Odlukom o rebalansu proračuna Grada Zadra sportski klubovi su ostali bez novčanih sredstava za mjesece najveće korona krize. Pokušat ćemo to izvući na neke druge načine i drugim modelima kako bi sezonu odradili na najkvalitetniji način. I Sonik, trgovačka kuća koja nam je bila sponzor, se gasi kao brend. U pregovorima smo s drugim trgovačkim kućama koje će možda ući u priču umjesto imena Sonik. Ambicije nam ostaju iste kao i prošle sezone, a to je očuvanje prvoligaškog statusa i da uvijek igramo najbolju moguću košarku koju znamo. Stručni stožer u kojem su Hrvoje Vlašić kao glavni trener, njegov pomoćnik Stipe Kuliš i mladi kondicijski trener Josip Miliša sigurno će inzistirati na tome. 

Trener Hrvoje Vlašić se osvrnuo na prvi tjedan treninga:

– Radili smo isključivo na individualnoj tehnici i taktici i prevenciji ozljeda. Od ovoga tjedna, uz nastavak slaganja momčadi, krećemo s ozbiljnijim i intenzivnijim radom. Uz igrače koji su stigli i koje je spomenuo predsjednik Jošić svakako valja naglasiti da tražimo i sigurnost pod koševima, dakle želimo ojačati centarsku liniju. Što se suradnje s KK Zadar tiče i igrača koji bi mogli doći na posudbu, tu ciljamo poziciju četvorke. Išli smo prema Zadru s tom željom, no i njihov trener Veljko Mršić mora zatvoriti roster i vidjeti s čime raspolaže da bismo mogli konkretizirati suradnju, naglasio je Vlašić koji je uvjeren da Sonik Puntamika može napasti sredinu poretka HT Premijer lige.

Zanimljivih je lica bilo na treningu Sonik Puntamike. Između ostalih u dvorani Jazine su se pojavili Lovre Bašić, Jakov Vladović i Marko Marcelić, sin negdašnjeg reprezentativca, bivšeg igrača Zadra i Cibone – Davora Marcelića.

– Bašiću je pomaknut početak priprema u Belgiji pa trenira s nama. Suradnja je to na obostrano zadovoljstvo od koje svi imamo koristi. Vladović se priključio treninzima na svoje traženje i moram reći da mi je to izuzetno drago. Tko zna što će od toga ispasti. Marcelić je na probi, baš kao i Roko Erslan, pojasnio je trener Sonik Puntamike. 

 

KK Sonik Puntamika 2020/21 

Sportski direktor: Pero Perić 

Trener: Hrvoje Vlašić

Pomoćni trener: Stipe Kuliš

Kondicijski trener:  Josip Miliša

Liječnici: dr. Željko Tolić, dr. Zorislav Šušak

Fizioterapeut: Nikola Lukić

Igrači na treningu:
Teo Petani
Dino Palčić
Marin Vručinić
Tomislav Cvitković

Mladi igrači na treningu:
Vito Barbaroša
Niko Manojlović
Šime Keserović
Pavle Dunatov
Antonio Jurjević
Dino Ninčević

Rekonvalescenti:
Filip Jošić
Danijel Zovko

Igrači na probi:
Roko Erslan
Marko Marcelić

Igrači koji samo treniraju s prvom ekipom:
Lovre Bašić
Jakov Vladović

Uskoro se priključuju momčadi:
Lovre Runjić
Sandro Rašić 

Related Articles