Sonik Puntamika pozvana u ABA 2 ligu

Ovih je dana na adresu drugog zadarskog premijerligaša stigla pozivnica za nastup u drugom razredu regionalne lige.

Sonik je pozivnicu zaslužio zbog osvojenog 5. mjesta u regularnom dijelu HT Premijer lige.

Na upit o potencijalnom nastupu u ABA 2 ligi iz kluba je stigao sljedeći odgovor:

“KK Sonik Puntamika zahvaljuje se za sve medijske upite vezane za nastup u ABA 2 Ligi u predostjećoj sezoni. Potvrđujemo kako je na adresu kluba stigao poziv za sudjelovanje na čemu smo prije svega vrlo zahvalni, jer je rad i rast kluba prepoznat isto kao i trud te potenciranje i guranje u mladih igrača u prvi plan. To je poročilo ovaj uspijeh, naravno zahvaljujući i odličnom vođenju igre od strane stručnog stožera na čelu s Hrvojem Vlašićem.

Ipak Sonik Puntamika s velikom sigurnošću može priopćiti da do igranja u ABA 2 Ligi neće doći poradi financijskih prepreka. Ostaviti ćemo prostora i za neki preobrat kroz sljedećih par dana ukoliko se nešto naglo promjeni no za sada klub je službeno van natjecanja. Nadamo se kako će u skorijoj budućnosti doći do bolje financijske situacije kojom će nastup i na regionalnoj razini biti dostupan za naš sastav.”  

U prošloj sezoni jedini hrvatski predstavnik u ABA 2 ligi bila je Gorica koja je na kraju zauzela 10. mjesto (5-8) i time izborila ostanak u regionalnom društvu. Goričin rezultat vjerovatno je mogao biti i bolji, realna je bila i borba za doigravanje, no propustili su prvi turnir u Zlatiboru zbog zaraze među igračima.

FOTO: KK Sonik Puntamika/Andrej Jančijev

Related Articles