Spahija: Cedevita nas nije pobijedila već ponizila

Array

Seniorskom utakmicom koja se igrala bez rezultatskog imperativa za pobjedu u Kupu okončan je Kup Dražena Petrovića. Iako je Cibona zbog pobjeda juniora i kadeta podigla pehar namijenjen pobjedniku, sigurno ih je zabolio uvjerljiv poraz od Cedevite.

“Želio bih čestitati Cedeviti na sjajnoj utakmici i na pobjedi. Cedevita nas nije pobijedila već ponizila. Ovo je fenomenalna lekcija za mene i za moje igrače. Treba se vratiti na parket, trenirati i pokušati izići jači. Ako bi mogao birati nekakav poraz, onda je to danas, u ovo vrijeme i na ovaj datum. Budemo li se i dalje ovako ponašali i igrali na ovom nivou neće biti dobro. Ja se iskreno nadam da nećemo” – rekao je nakon utakmice Neven Spahija. I Dario Šarić je naglašava da njegova ekipa još nije prava:

Previše smo željeli, a onda izgorjeli. Pokazatelj je dosta izgubljenih šuteva. Moramo se svi još pohvatati pošto su neki bili na pripremama, a neki ne. Za mladog igrača poput mene nema odmora, nadam se da ću sve što prije pohvatati.”

Na drugoj strani Jasmin Repeša može biti zadovoljan, pogotovo jer je neke igrače upoznao tek prije par dana.

“Čestitam dečkima na jednoj vrlo solidnoj utakmici za ovu fazu. Današnja prezentacija pripada zasluga igračima i stručnom stožeru koji je evidentno napravio dobar posao. U početku su radili neke gluposti, imali izgubljene lopte, imali su problema protiv pressinga, a s ulaskom Nurkića dobili smo samopouzdanje i dobili neke lagane šuteve izvana i onda je na neki način sve išlo na naš mlin.”

U sastavu Cedevite posebno je bio raspoložen bivši Cibos Tomislav Zubčić, za 22 minute upisao je 16 koševa:

“Mogu reći da sam odigrao ok, uvijek može bolje, ali moglo je i bolje. Bio je i pad koncentracije. Sigurno sam bio motiviran, nosila me velika želja da što bolje odigram utakmicu.”

Ovo je tek jedna od desetak utakmica koje će ovi klubovi odigrati u ovoj sezoni, pred trenerima je veliki posao da se naše ekipe vrate u vrh ABA lige, prvi korak za povratak u Europu. Vjerojatno je najveći dobitak je povratak navijača, već uvodni sraz je pokazao da postoji veliki interes i da će se na tribinama Draženovog doma i Doma sportova tražiti karta više.

Related Articles