Petak, 1 srpnja, 2022
More

  Španjolci sastavili jugoslavenski Dream team

  Španjolska Marca odlučila se pozabaviti i složiti Dream team sastavljen od košarkaša s područja bivše Jugoslavije. Najčitaniji španjolski list napomenuo je kako je rat donio raspad te države. Spominju kako su i države s područja bivše Jugoslavije i nakon toga osvajale medalje, ali nikada više nisu bile moćne kao u to doba. Po njima, kada se pogleda s kojim bi talentom ta reprezentacija danas raspolagala, ona izgleda zastrašujuće.

  U Marcinom Dream teamu tako su se našli: Miloš Teodosić za njih jedan od najboljih igrača u Europi na poziciji razigravača u posljednjih 10 godina. Zatim, Goran Dragić, NBA zvijezda koja je dovela Sloveniju do europskog zlata. Vasilije Micić, koji je u posljednjim sezonama s Efesom dokazao svoju kvalitetu i privukao interes brojnih NBA klubova. 

  Slijedi strašna napadačka trojka koja bi razbila bilo koju obranu: Bogdan Bogdanović, jedan od najboljih šutera Europe. Iza njega i najbolji hrvatski košarkaš, Bojan Bogdanović, sjajni šuter koji prijeti iz bile koje pozicije. Nemanja Bjelica, igrač koji čini razliku i sjajno pokriva pozicije tri i četiri.

  Za jednog igrača napominju kako bi imao poseban status u ovoj ekipi, Luka Dončić. Njegova kvaliteta, svestranost i talent čine ga igračem koji pokriva bilo koju od vanjskih pozicija i posjeduje nezaustavljivih napadački arsenal.

  U reket su smjestili: Nikola Jokić, jedan od NBA igrača koje je nemoguće čuvati. Ako bi on igrao na poziciji centra, na četvorci bi bio Šibenčanin, Dario Šarić. Uz njih, visoku liniju bi popunjavali Bobi Marjanović, Nikola Milutinov i Bojan Dubljević.

  Na kraju zaključuju: “Ovih 12 igrača iz balkanske škole košarke svaku momčad bi dovelo u nevolju, uključujući američki Dream team.“

   

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave