Splićani drugi na FIBA 3X3 finalnom Mastersu u Miamiju

Array

Veliki uspjeh ostvarili su Splitski Statisti na velikom  FIBA World Tour 3X3 finalnom turniru koji se protekla tri dana održavao u Miamiju. Nakon trijumfa u Madridu  Duje Kaliterna, Božo Vrdoljak, Toni Mindoljević i Toni Vitali osvojili su drugo mjesto na FIBA finalnom Mastersu.

U utakmici najbolje dvije ekipe, San Juan iz Portorika uzvratio je našim košarkašima za poraz u skupini. Nažalost, Duje Kaliterna, kapetan Statista, finalnu utakmicu je igrao s ozljedom gležnja. Portorikanci su imali tijesnu prednost tijekom cijelog susreta da bi s dva dalekometna šuta zaključili utakmicu i pobijedili rezultatom 20:16. San Juan je osvojio novčanu nagradu od 30 000 dolara dok su se Splićani morali zadovoljiti sa 7 000.

Splitski hakleri su napravili veliki posao u utakmicama u skupini. Pobijedili su Khabarovsk (Rusija), Neuquén  (Argentina) i San Juan (Portoriko), a poraženi su samo od Bukurešta te su se kao najbolja ekipa plasirali direktno u polufinale. Tamo su čekali starog znanca Ljubljanu, protivnika s finalne utakmice Mastersa u Madridu. Ovoga puta su Slovenci bolje prošli, nakon 21:10 iz Španjolske u Miamiju su poraženi sa 12:9.

Statisti su članovi splitskog Adriatica, već godinama dominiraju u uličnoj košarci. Prvaci su Hrvatske od 2008. , a ove godine su osvojili prestižni turnir u Lipiku te  Masters Intersport Basket Toura u Rijeci.

Rezultati:

Skupina B:
Split – Bukurešt 17:20, Split Miami 13:12, Split – Neuquén 21:13, Split Khabarosvk 22:7, Split – San Juan 17:13
Poredak: 1. Split 4-1; 2. San Juan 4-1; 3. Bukurešt 3-2; 4. Miami 2-3; 5. Neuquén 1-4; 5. Khabarovsk 1-4

Polufinale: Split – Ljubljana 12:9, San Juan – Edmonton 19:17
Finale: Split – San Juan 16:20

Toni Vitali je i na tricaškom  natjecanju bio drugi. U finale se plasirao kao najbolji, postigao je sedam poena za 25 sekundi, ali u finalu je bio sporiji za pet desetinki od Angel Santane iz Bukurešta.

Related Articles