Splićani startali pobjedom u Ligu za prvaka

Array

Splićani su u prvom kolu A1 lige za prvaka slavili protiv Sinjskog Alkara. Imali su gosti veliku prednost te su je uspjeli skoro prokockati, ali domaćini nisu imali dovoljno snage, a ni kvalitete za potpuni preokret.

[rezultat id=357]

Od početka su se Žuti postavili agresivno pa su već preko odlično raspoloženih Esbena Reinholta i Ivana Siriščevića poveli 7:0 što je primoralo domaćine na minutu odmora nakon nepune dvije minute igre. Nastavili su Splićani gdje su stali, pa su do kraja četvrtine vodstvo povećali na visokih plus 14 poena prednosti (12:26).

U nastavku se obrana domaćina malo digla pa su gosti imali “samo” seriju 6:0 u prve tri minute igre (12:34). Mladen Erjavec je potom zvao minutu odmora jer su domaćini uspjeli također 6:0 serijom malo smanjiti zaostatak.  Do poluvremena uspijevaju pak Sinjani preko Bilića smanjiti zaostatak na prihvatljivijih 25:37.

Probudili su se nakon odmora Splićani, pa su se projektilima Katića i Siriščevića vratili na plus 20 poena prednosti. Žitko je bio raspoložen kod Alkara, no ni to nije bilo dovoljno domaćinu da se ozbiljnije približi.

Početkom četvrte četvrtine domaćini se preko Kanaeta opasno približavaju na samo osam poena zaostatka (51:59). Zakomplicirao se život Splićanima jer nisu prelomili do kraja susret na pravi način. Pa se u završnicu ulazi s nedovoljnih plus osam (55:63).

U završnici gosti su prelomili susret tricom Mimice, njegovom prvom,  za 57:66. Na kraju su se domaćini ponovno uspjeli približiti, ali nedovoljno za preokret i završilo je rezultatom 65:71

Najefikasniji u redovima Splita bili su Sobin s 15 te Kraljević i Siriščević oba po 14 ubačaja. Kod Alkara se istaknuli Žitko s 18 koševa te Ćurković sa 11 poena.

Related Articles