Splićani uvjerljivi na otvaranju turnira u Maleziji

Array

Košarkaši Splita ovog tjedna se nalaze na Seri Mutiara Champions Cupu u Maleziji. Momčadi su smještene u dvije skupine po 4, a najbolje dvije ekipe iz svake skupine izborit će polufinale.

Prvi protivnik “Žutih” bio je kineski  Guangzhou. Od samog početka do kraja Split je dominirao kao da igra na svojim Gripama, a ne u dalekom Kuala Lumpuru. Najbolji dojam ostavili su novi igrači u redovima splitskog kluba. Posebno se istaknuo novi play Scott s 22 poena, koji je iz ugaslog Jollyja stigao na Gripe. Odlični su bili i novi centar Špaleta s 12 poena koliko je i pridodao još jedan novopečeni član ekipe, Pavle Marčinković.

Špaleta je stigao iz Zadra nezadovoljan minutažom i tretmanom dok Marčinković dolazi iz Zagreba. Moramo naglasiti kako za Split nisu igrali prvi organizator igre Goran Filipović niti šuter Damir Rančić. Još se čeka da priliku dobije i Vručinić, također organizator igre. Sve u svemu možemo reći da su se “Žuti” dobro pripremili za novu sezonu koja je pred vratima. Za njih će sigurno biti uzbudljiva jer će osim domaće Premijer lige igrati i drugu ABA ligu.

Na ovom turniru ih u skupini još očekuju domaći Matrix i tajvanski Fubon, a sudeći prema startu mogli bi lako dogurati do završnice turnira.

Split – Guangzhou 77:51 (16:15, 20:8, 26:13, 15:15)

Split: Scott 22, Marčinković 12, Najev 3, Jukić 10, Širko 5, Kalajžić, Kedžo 4, Omrčen 3, Marić 4, Kanaet, Vrgoč 2, Špaleta 12.

Related Articles