“Split nas je vratio na realan plan”

x Serija će se igrati na tri pobjede, a momčad Jure Zdovca nastupiti će sigurno bez Tonija Katića. Nastup Andrije Stipanovića je pod znakom pitanja, dok će Filip Krušlin vjerojatno biti u sastavu.

“Došli smo do finala, taj zadnji čin. Mislim da nas je Split malo vratio na nekakav realan plan. Mislim da smo shvatili da ne možemo preskakati utakmice. Normalno se pripremamo i normalno da ćemo napraviti sve da zadržimo trofej tu. Neće biti lako. Cibona je u dobrom stanju, igraju dobro i svi su se vratili poslije ozljeda. Zdravi su i motivirani, nemaju što izgubiti, tako da će biti zanimljivo. Moramo igrati čvrsto i koncentrirano svih 40 minuta”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Cibona je protiv Zadra pokazala koliko je opasna…

“Cibona ima par iskusnih igrača i oko njih se sve vrti. Znamo ih dobro. Oni nas, mi njih. Igrali smo već pet puta ove sezone, tako da tu nekih većih iznenađenja što se tiče taktike ne može biti. Vidjeli smo da je Cibona protiv nas igrala raznovrsne obrane. Ne smijemo podcijeniti, normalno, ni njihove ostale igrače jer u zadnje vrijeme su oni ti koji na kraju prevladaju, no igrači me dobro znaju, ja nikog ne podcjenjujem i sve stavljam u isti koš. Trebamo igrati 40 minuta tvrde i čvrste obrane. Moramo držati visok ritam utakmice i opet i s tim ozljedama mislim da imamo veću rotaciju”,dodao je Zdovc.

Filip Krušlin igrao je prije u Ciboni i zna koliko su igrači motivirani u derbijima.

“Sigurno da je možda i veći dio javnosti priželjkivao dalmatinsko finale, ali nije se desilo. Očekuje nas finalna serija protiv Cibone, kao i prošle godine. Cibona je u relativno dobrom stanju. Dobili su Zadar bez prednosti domaćeg terena, što je izuzetno bitna stvar. Oni igraju dobro i u dobrom su ritmu. Mi imamo nekih problema s ozljedama, ali finale je finale i sigurno da ćemo prvu utakmicu u četvrtak dočekati spremni”, rekao je bek Cedevite.

Dobra je vijest što će se Krušlin vjerojatno vratiti u sastav: “Za nas je svaki igrač bitan. Ja sam veći dio sezone u velikoj rotaciji pa sigurno da iz tog aspekta je ekipi bitno da ja igram. Tako da mi je drago što ozljeda ide u dobrom smjeru i skoro pa je sanirana. Pokušat ću u četvrtak dati maksimum koliko će biti moguće, s obzirom da desetak dana nisam igrao utakmicu.”

Atmosfera na zagrebačkim derbijima uvijek je dobra.

“Nadam se da će publika doći u što većem broju. Uvijek je ljepše igrati pred punim tribinama nego pred praznim i nadam se jednoj dobroj atmosferi”, izjavio je Krušlin.