#234

Split preko Škrljeva do treće pobjede u nizu

Posljednje kolo pred blagdansku pauzu na Gripama nam je donijelo susret Splita i najugodnijeg iznenađenja lige Škrljeva.

HT Premijer liga11. Kolo, 22. Prosinca

Split-Škrljevo 95:75   (23:23, 27:16, 24:13, 23:24)

SPLIT: Filipović 10, Marčinković 15 (8sk), Širko 7, Najev 2, Jukić 8, Scott 21, Vručinić 4, Kedžo 21, Marić 3, Vrgoč, Špaleta 6

ŠKRLJEVO: Štemberger 22, Barnjak 2, Boban 15, Perković 3 (11sk), Konjević 22, Vranković, Jashari, Ušić 6, Hrnjkaš, Radunić 3, Frlan, Janc

Na samom početku susreta domaćini igraju toplo-hladno. Nakon početnih 11-3 gosti preko Štembergera preokreću i dolaze u minimalnu prednost. Ponovno se “Žuti” odvajaju, ali družina “Zelenih” se još jednom vraća u egal do kraja prve dionice igre.

Ipak, u drugoj četvrtini domaćini igraju s puno više energije i razlika u kvaliteti dolazi do izražaja. Posebno je dobar bio kapetan Kedžo, a uz njega se ulaskom istaknuo Špaleta. Upravo je taj dvojac bio kreator najatraktivnije akcije kada je Kedžo iza leđa asistirao za Špaletu koji monstrouzno zakucava.

Iako Splićani nisu bajno ušli treću dinocu igre, prelomili su utakmicu u završnici iste i otišli na ogromnih plus 26 (77:51) tricom Scotta na početku posljednje četvrtine.

Mirno su domaći priveli utakmicu kraju te upisali šestu pobjedu ove sezone. Ovim su se trijumfom izjednačili da Cibonom na petom mjestu ljestvice dok je Škrljevo na četvrtom mjestu s pobjedom više, ali i utakmicom više tako da između ova tri kluba imamo borbu za četvrto mjesto.

Škljevo je sada mirno sve do Kupa kada igraju protiv Hermesa dok će Split sljedećeg tjedna na noge Vršcu u najvažnijoj utakmici dosada u Drugoj ABA ligi.