Split razbio Zabok na proslavi 75. rođendana

Split je u susretu 9. kola HT Premijer lige svladao Zabok s 102:69. Od samog početka bila je to utakmica u jednom smjeru u kojoj pobjeda “Žutih” nije dolazila u pitanje u nijednom trenutku. Zabok je stigao s manjim brojem igrača, prorijeđeni su samoizolacijom i Covidom-19 i bilo kakav drugi rezultat osim pobjede Splita bio bi prava senzacija.

 

Ivici Skelinu utakmica je dobro došla da odmori ključne igrače, pa tako Pavle Marčinković nije ni ulazio, a Marko Luković je odigrao 10 minuta. Zapažene role dobila su “splitska dica”, Ivan Perasović bio je prvo ime susreta i za 33 minute na parketu ostvario učinak od 25 poena i 8 skokova. Viktor Šarić je imao 7 skokova i 12 poena, Bruno Rebić je ubacio 10 poena, a Roko Gizdavčić bio je prvi asistent utakmice (7 asistencija).

KK SPLIT – KK ZABOK 102:69 (29:15, 27:19, 20:16, 25:19)

KOMPLETNA STATISTIKA

“Nismo potrošili puno energije, igrali su većinom mlađi igrači. Pomogla nam je činjenica što Zabok nije bio kompletan. Perasović je igrao dobro, s dosta samopouzdanja, neka samo tako nastavi “, rekao je Splitov trener Ivica Skelin.
Trener Zaboka Ivan Tomas nije ni mogao biti razočaran zbog poraza, jer je i uoči utakmice bio svjestan situacije.
“Znao sam da će biti teška utakmica, malo nas je, nismo uspjeli pošteno ni trenirati. Najbitnije je da smo prošli bez ozljeda, da se svi vrate i da krenemo s normalnim ritmom. U ovakvom stanju kakvom smo nismo ozbiljan protivnik za Split”,  kazao je Tomas.

Ozren Maršić za KK Split/FOTO: Ivica Čavka

Related Articles