Split tijesno poražen od Igokee na Gripama

Kako se najavljivalo, tako je i bilo. Splićani su svoje Gripe branili do posljednjeg trenutka i do “zadnje kapi krvi”, pa čak i kad su upali u minus od 15 poena zaostatka. Sve su to borbom nadoknadili, ali su ipak ostali kratki za pedalj.

Tako iz Splita 79:78 pobjedu nosi Igokea, i to zahvaljujući velikoj 17:1 seriji u drugoj dionici kojom su došli do 13 poena viška na poluvremenu (41:28). Dobro su gosti krenuli i u treću četvrtinu te dostižu najveću prednost.

No, napokon se Splitu nešto otvorilo i napadački, proradio je Blaž Mesiček i kad su domaćini zaigrali dobru obranu, prednost gostiju se uz nekoliko napadačkih grešaka počela topiti. Stigao je tako Split na pola koša zaostatka šest i pol minuta do kraja, ali onda suci Mesičekov koš i faul mijenjaju u prekršaj u napadu i Igokea opet bježi.

Ukazala se opet nada u posljednjoj minuti kad je nakon trice Kedže s dva bacanja Mesiček postavio 75:75, ali su Splićani radili prekršaje na krivom čovjeku. Amerikanac Clemmons je pogodio četiri bacanja, u ključnom napadu za izjednačenje ili pobjedu je Marko Luković napravio prekršaj u napadu i tek je Čampara tricom ublažio poraz do 79:78.

Nikola Jovanović je s 14 poena vodio Igokeu, 13 je dodao Clemmons, a 12 Edin Atić. Kod Splita je sjajan bio Pavle Marčinković sa 17 poena uz pet asistencija i ukradenih lopti, a 12 je dodao Luković.

Related Articles