Splitski Statisti pokorili Madrid

Array

Splitski Statisti osvojili su Masters u Madridu i plasirali su među dvanaest ponajboljih basketaških momčadi svijeta, na veliko finale koje se 22. i 23. rujna održava u Miamiju.

Jučerašnjim drugim mjestom u skupini (tri pobjede i jedan poraz) osigurali su plasman među osam ekipa, a danas je put do vize za SAD vodio preko Kranja (18:16) i pobjednika Istanbulskog Mastersa, Vilniusa iz Litve (18:10).

U finalnoj utakmici protiv susjeda iz Ljubljane Duje Kaliterna, Božo Vrdoljak, Toni Mindoljević i Toni Vitali su uvjerljivom pobjedom 21:10 na najbolji način pokazali tko igra najbolju uličnu košarku na ovim prostorima.

Tako su se Splićani trijumfom na posljednjem, petom, Mastersu, i finalist Ljubljana pridružili ekipama Neuquén (Argentina), Moskva, Khabarsovsk i Vladivostok (Rusija), San Juan (Portugal), Edmonton (Kanada), Denver (SAD), Vilnius (Litva), Bukurešt (Rumunjske) koje su to već otprije izborile na turnirima u  SAD, Brazilu, Rusiji i Grčkoj. Dvanaesti sudionik ulazi s pozivnicom organizatora.

Pored toga što će predstavljati Split i Hrvatsku na finalu Masters serije u Miamiju, Splićani su podebljali i džeparac, osvojili su 12.000 dolara koliko iznosi nagrada za pobjednike. Također, Toni Vitali se kao drugi plasirao u finalno natjecanje u zakucavanju te ima priliku osvojiti i dodatnih 2.000 dolara.

Rezultati:

Skupina B: Split – Ženeva 13:9, Torino – Split 10:21, Split – Pariz 20:13, Prag – Split 19-17
Poredak: 1. Prag; 2. Split; 3. Ženeva; 4: Torino; 5. Pariz

Četvrtfinale: Split – Kranj 18:16
Polufinale: Split – Vilnius 18:10
Finale: Split – Ljubljana 21:10

Related Articles