Sramota: HKS parove kupa izvlačio iz Kinder jaja

Array

Iako nas više ništa ne može iznenaditi od strane HKS-a, izvlačiti parove Kupa “Krešimir Ćosić” iz plastičnih zaštita u kojima se nalaze dječje figure i to u 21. stoljeću, previše je.

Naime, jučer u podne su u prostorijama HKS-a izvlačili parove polufinala Kupa “Krešimir Ćosić”, a ljudi iz saveza to su napravili u plastičnim zaštitama iz Kinder jaja. Iz njih su izvukli parove Cibona – Zadar i Split – Cedevita.

Velikan kao Krešimir Ćosić, čiji naziv nosi nacionalni kup, zaslužuje da se ždrijeb organizira na jednom višem nivou, a mišljenja smo da je to trebalo biti odrađeno pred tv kamerama u prijenosu uživo. Od takvih stvari u drugim savezima po Europi naprave spektakl, ali to kod nas još uvijek nije i vjerojatno neće biti još jedno vrijeme u planu.

Zašto recimo parove kupa nisu izvlačili u subotu na najvećem Hrvatskom košarkaškom derbiju igranom u Zadru, između Zadra i Cibone, dva kluba koja su najviše puta osvajala to natjecanje?

Krešo je prve korake napravio baš u Zadru, donio Zadru europsku slavu i puno trofeja, nakon toga igrao je i u Ciboni. Baš je ta utakmica bila prilika da se izvuku parovi kupa na poluvremenu utakmice, pred tv kamerama nacionalne televizije. Nažalost, to se nije dogodilo jer u našem savezu nemaju sluha za nešto takvoga. Nije prvi puta. Kakav je odnos prema našim košarkaškim legendama oslikavaju dva primjera iz prošle godine:

Podsjetimo, ljetos 20. godišnjicu prve utakmice našeg Dream Teama igrom slučaja smo obilježili, ali  u organizaciju  Slovenskog košarkaškog saveza na jakom Adecco Cupu. Slovencima su tada potvrdili dolazak Franjo Arapović, Danko Cvjetičanin, Veljko Mršić, Aramis Naglić, Mirko Novosel, Velimir Perasović, Aco Petrović i Biserka Petrović i svi su bili toplo pozdravljeni u punoj ljubljanskoj dvorani Stožice.

Kasnije, Hrvatski košarkaški savez je u zagrebačkom muzeju Mimara svečanom ceremonijom obilježio 20 godina od najvećeg uspjeha hrvatske reprezentativne košarke – osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine. Nažalost, nije bio prisutan niti jedan reprezentativac. I to je sve što je HKS napravio u toj godini kada smo obilježavali 20 godina velikog uspjeha.

Nakon svega jasno je zašto su Kup “Krešimira Ćosića” na forumima preimenovali u Kup “Danka Radića”.

Final Four kupa, igra se 6. i 7. veljače ove godine u košarkaškom centru “Dražen Petrović” u Zagrebu.

Related Articles