Video: Sramotan čin predsjednika Igokee

Array

Nakon što su igrači Igokee pošteno i korektno dobili Crvenu zvezdu i gotovo sigurno osigurali plasman u Euroligu sljedeće sezone, sve je to zasjenio brat Milorada Dodika, Goran Dodik koji je predsjednik Košarkaškog kluba Igokea.

Goran Dodik je nakon utakmice krenuo prema tribini s navijačima Crvene zvezde, pokazivao im srednji prst, lupao se rukom po stražnjici i pozivao ih na fizički obračun. Jedan revoltirani navijač Crvene zvezde uspio se probiti na teren gdje je udario Dodika.

Incident se dogodio samo nekoliko metara od predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika koji je istog trena poslao članove svog osiguranja i policiju u potjeru za navijačem. Svjedoci incidenta tvrde da je Milorad u jednom trenutku viknuo: “Dovedite ga meni!”

Ovo je bacilo veliku mrlju na fantastičan uspjeh košarkaša Igokee, ali kada su u pitanju braća Dodik, ništa nas ne može iznenaditi jer ovo im nije prvi puta da glume lokalne šerife i ponašaju se kao zadnji seljaci. Sigurni smo da će vodstvo ABA lige istražiti incident i oštro kazniti Gorana Dodika kojemu mora biti jasno da će predstavljati ABA ligu u sljedećoj sezoni Eurolige.

Snimku incidenta možete vidjeti na videu ispod:

Related Articles