Srpski izbornik objavio popis kandidata za svjetsku smotru

Array

Novi izbornik srpske košarkaške reprezentacije Saša Đorđević jučer je objavio preliminarni popis od čak 29 kandidata za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se u Španjolskoj održati od 30. kolovoza do 14. rujna.

Iako se radi o jako širokom spisku igrača, ipak se i na njemu pojavilo nekoliko neočekivanih imena, poput 16-godišnjeg Stefana Pena iz mlade momčadi Barcelone ili Dejana Kravića sa sveučilišta Texas. Najviše igrača, njih pet, članovi su Mega Vizure, a s po tri košarkaša zastupljeni su Crvena Zvezda, Partizan, Radnički te moskovski CSKA.

Ovo je širi spisak igrača koji konkuriraju za tim koji će putovati u Španjolsku. Konačni sastav ovisit će od forme igrača, njihovog zdravstvenog stanja i tijeka priprema. Sa većinom kandidata smo bili u direktnom kontaktu i taj kontakt ćemo nastaviti sve do 9. srpnja, kada počinju pripreme. Pratimo igre kandidata u završnicama nacionalnih prvenstava, kao i nastupe u mlađim reprezentativnim selekcijama – objasnio je svoj izbor popularni Sale.

Na popisu se tako nalaze bekovi Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Stefan Jović, Nenad Miljenović, Milenko Tepić, Stefan Peno i Bogdan Bogdanović, zatim krilni igrači Nemanja Krstić, Vladimir Micov, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Novica Veličković, Zoran Erceg, Dusko Savanović, Stefan Birčević, Luka Mitrović i Milan Mačvan, te centri Nenad Krstić, Ognjen Kuzmić, Boban Marjanović, Vladimir Štimac, Dejan Kravić, Nikola Milutinov, Raško Katić i Miroslav Raduljica.

Related Articles