Srpski sudac na Twitteru ponizio Hrvate i Slovence

Array

Poznati srpski košarkaški sudac, Milan Mažić je nakon utakmice između Radničkog i Cibone u kojem je na kraju slavio domaćin, na svom Twitter profilu ostavio sljedeću poruku: “Bravo Radnicki! Da pokazemo Slovencima i Hrvatima da, iako ne mozemo da vodimo i orgNizujemo ligu, igramo najbolju kosarku. Pa nek crknu”.

Jedan profesionalni košarkaški sudac ne bi smio izlaziti u javnost s takvim izjavama jer time ugrožava svoju karijeru. Zbog ovakvih izjava teško se može povjerovati u njegovo korektno suđenje na utakmicama u kojima će igrati hrvatski i slovenski klubovi.

Tko je Milan Mažić?

Milan Mažić je rođen 1970. godine i aktivno se bavio košarkom u svojoj mladosti, a jedno vrijeme je bio i košarkaški trener. Za košarkaškog suca je položio 1991. godine, a 2000. godine je stekao zvanje FIBA suca.

Mažić je u svojoj profesionalnoj karijeri košarkaškog suca do sada odsudio više od 3000 utakmica u različitim natjecanjima. Sudio je više finala Europskih prvenstava mlađih kategorija. U posljednje četiri godine sudio je finale EuroChallengea i tri finala EuroCupa za žene.

https://twitter.com/mmazic/status/303621131653496833

Mažić je u svojoj karijeri već imao nekoliko mrlja. U sezoni 2007./08. regionalne lige nakon utakmice između Zadra i Zagreba zajedno sa sucem Sašom Maričićem kažnjen je na dvije utakmice nesuđenja u tempu delegiranja zbog neujednačenog kriterija na utakmici. Njih dvojica su prijavljeni od strane sportskog direktora lige Danka Radića i kažnjeni su na osnovu video snimke.

Svakako treba istaknuti i incident iz prošle sezone kada je Crvena zvezda gostovala u Kragujevcu. Nakon utakmice tadašnji trener Zvezde, Svetislav Pešić, bio je nezadovoljan porazom svoje ekipe i ljut na suca Milana Mažića koji mu je prijetio tijekom utakmice

“Trećerazredni sudac Mažić mi je prijetio da će me prijaviti. Zato neću ići u Beograd da me policija sačeka na Bubanj potoku, pa ću zato sada u Pirot,” rekao je ironično Pešić nakon utakmice.

Related Articles