Štemberger, Marshall, Sesar i Komazec: Sjećate li se najvećih tučnjava na hrvatskim parketima?

Košarka je sport u koji se unosi puno emocija. Stoga, stvari na terenu ponekad pređu granicu sportske atmosfere pa u žaru borbe dolazi do nemilih scene. Prisjetili smo se 3 najveće tučnjave na hrvatskim parketima.

Siniša Štemberger – Rawle Marshall

Najpoznatija scena odvila se 2008.godine kada je na Gripama gostovala Cibona. Borilački sportovi ne bi se posramili tučnjave između Amerikanca Marshalla i Štembergera. Nakon Štembergerovog lakta, Marshall je odbio ruku pomirenja i nasrnuo na protivnika. U sve su se umiješali igrači s obje klupe, a suci su morali isključiti ukupno 12 igrača.

Štemberger je napustio dvoranu s velikom posjekotinom pored oka, a Marshall je napustio Zagreb i Cibonu.

Josip Sesar – Arijan Komazec

Ne moramo ni spominjati kako su strasti bile uzavrele svaki put kada bi u Jazinama gostovala Cibona. U napadu Zadra Komazec je navodno slučajno udario Sesara laktom i slomio mu nos. Nakon što se vratio na parket, Sesar je igrao obranu na Komazecu i u jednom trenutku udario šakom u glavu Arijana.

Epilog svega bilo je Sesarovo isključenje i nekoliko utakmica zabrane igranja.

Split – Zadar

Nevjerojatne scene gledali smo u sezoni 17./18. Na utakmici između Splita i Zadra. U trenutku dok je Zadar uvjerljivo vodio 97:66 protiv rivala iz Splita, Zadrov Amerikanac Knowles nokautirao je igrača Splita Kalajžića.

Zaiskrilo je između Knowlesa i Marčinkovića tijekom jednog napada Zadra, a nakon malo naguravanja i povlačenja, Knowles je šakom u glavu pogodio Kalajžića, koji je odmah pao na parket. Na koncu su isključeni gotovo svi igrači, pa i oni s klupe, a utakmica je nastavljena “četiri na četiri” jer je u dvorani ostalo samo osam igrača.

 

 

Related Articles