Stipe Bralić: Moramo igrati agresivno cijelu utakmicu

Donosimo vam par izjava nakon prve pobjede hrvatske ženske košarkaške reprezentacije na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Izbornik Stipe Bralić je rekao:U prvoj četvrtini smo igrali lošu obranu, ali u ostatku susreta smo podigli agresivnost u obrani i ubrzali napad. Brzo smo dodavali i imali kratke napade. Naš pick-and –roll je bio nerješiva zagonetka za Litvu i po mom mišljenju vrlo dobro smo odigrali posljednjih petnaest minuta. Moramo biti agresivni u obrani kroz cijeli susret a ne samo tri četvrtine.

S druge strane izbornik Litve Algirdas Paulauskas je kazao: Bili smo spremni za ovu utakmicu. To smo pokazali i izvršavali smo naše zadatke na početku. Ali naše mlade igračice nisu uspjele iznijeti pritisak prve utakmice na velikom natjecanju, a i možda su se prepale pobjede.

Iva Ciglar je u ovom susretu zabila 12 poena, podijelila 6 asista i provela najviše minuta na parketu a o susretu je kazala: Počeli smo vrlo loše ali jednom kad smo uhvatile naš ritam i počele raditi ono što je naš trener tražio od nas počeli smo igrati kao ekipa i to je izgledalo puno bolje.