Subota, 4 prosinca, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Stipe Bralić iz Rige za Crošarku: “Moramo odigrati dobro i pobijediti tu prvu utakmicu”

  “Optimista uvijek”, u uvodu će Stipe Bralić, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije. Ponovno iz Rige, iz te iste dvorane, gdje smo i krenuli u kvalifikacije.

  - Advertisement -

  RASPORED UTAKMICA
  12.11.2020., 15:30 Hrvatska – Sjeverna Makedonija | prijenos uživo na SPTV-u
  14.11.2020., 18:45 Hrvatska – Latvija | prijenos uživo na SPTV-u

  Podsjetimo, naše su 14. studenog, prošle godine, na krilima Ivane Dojkić – 27 poena (Fiba statistika), pobijedili Latvijke s 18 poena razlike ć. Prozor se zaključio s iznimno bitnom pobjedom protiv Njemica, ponovno Dojkić s 27, ali cijela ekipa odigrala je odlično drugo poluvrijeme, da su cure i stručni stožer, reprezentacija Hrvatske, došle korak do velike scene.

  fiba.basketball

  To bi se i matematički ostvarilo s dvije pobjede. Izbornik je naglasio da je to i cilj prije polaska u Rigu. No, ekipa nažalost neće biti kompletna, uz već spomenute Miletić i Brkić (link HKS), nedostajati će još Tikvić, Slonjšak i Katavić.

  O tome s kim igramo prvu, a protiv koga drugu, izborniku je više manje svejedno, no jedna druga stvar nije poštena.

  »To što smo izgubili dvije domaće utakmice i igramo vani je razočaravajuće i nekorektno. Nisu isti uvjeti za sve reprezentacije.”

  Međutim, važno je kako je izbornik potvrdio da je atmosfera odlična. Cure jesu u različitim natjecateljskim formama, ali spremne za nadolazeće utakmice.

  O prvoj utakmici, Makedoniji, stvari će biti ipak teže od očekivanog.

  “Za Sjevernu Makedoniju će igrati DeWanna Bonner, najplaćenija WNBA igračica. Iskoristili su Fibino pravilo i doveli je za ovaj prozor. Moramo odigrati dobro i pobijediti tu prvu utakmicu.«

  Bonner je visoka 193 centimetara, igra praktički sve pozicije, u srijedu je možemo očekivati više na vanjskim pozicijama. Uz činjenicu (link) da je najplaćenija košarkašica, s 33 godine se može pohvaliti i s dva WNBA prstena (2009, 2014). Bit će ozbiljna i naravno glavna prijetnja našima već u prvoj utakmici.

  14. studenog – ista dvorana, isti protivnik
  O Latviji smo rekli da ćemo nakon te utakmice. Ako ćemo igrati na isti dan, u istoj dvorani, mogli bi samo poželjeti isti rezultat kao i prošle godine.

  Za kraj. Sjetimo se samo Olimpijskih igara u Londonu, otvaranje protiv Amerikanki. Ne samo to, bili smo ravnopravno tada tri četvrtine. Važno je vratiti se. Ne na OI, već na scenu. A to izbornik Stipe Bralić apsolutno zna, jer je on i vodio reprezentaciju u ta, ajmo reći zlata doba. Važno je popraviti i Fibing rejting, popraviti poziciju u svim slijedećim kvalifikacijama, važno je da cure, ako nemaju prave domaće lige, da imaju jaku reprezentaciju.

  Ali, krenimo redom. Prvo s Bonner i Sjeverna Makedonija. Pa da poslije pamtimo taj 14. studeni, otvaranje i zatvaranje kvalifiacija. U Rigi. Protiv Latvije. Budimo svi skupa uvijek optimistični. 


  www.crosarka.com

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE