Što će biti s ABA ligom: Sve je bliže scenarij odigravanja turnira u jednom (više) gradova

Početak ABA lige pomaknut je početak listopada ove godine, a još uvijek nije poznato na koji način i pod kojim uvjetima će se uslijed pandemije koronavirusa liga odigravati. Otegotna je okolnost što klubovi dolaze iz različitih zemalja regije, stoga se sve glasnije spominje mogućnost odigravanja turnira u jednom gradu (odnosno više njih), po uzoru na NBA ligu, čija se završnica upravo odvija u Orlandu. Iako se kroz neke kuloarske priče spominjao i Zadar jer ŠC Višnjik zaista ima sve preduvjete da ugostiti ABA ligu, tijekom jučerašnjeg dana je prvi čovjek Budućnosti Voli, Dragan Bokan, spomenuo mogućnost da se prvih šest kola odigra u Laktašima, a sljedećih šest u Podgorici.

„Osnovno je pitanje hoće li ABA liga krenuti na vrijeme. Najviše toga ovisi o koronavirusu jer nitko ne može znati što će se događati u budućnosti. Postoji mogućnost da svi klubovi budu u istom gradu. Moguće je da bi se prvih šest kola odigralo u Laktašima, a drugih šest u Podgorici.“ – rekao je Bokan. 

Dodatnu težinu ovakvim naklapanjima poslije Bokanovih izjava dao je i direktor Igokee, Igor Dodik, jer su upravo Laktaši spomenuti kao domaćin uvodnog dijela ABA lige.

„Apsolutno smo spremni da prihvatumo domaćinstvo ABA lige te u Laktašima i Banja Luci ugostimo najbolje košarkaše regije. Svjesni smo zahtjevnosti takve organizacije, ali isto tako i uvjereni da se možemo uhvatiti u koštac te organizirati kvalitetan turnir, poštujući sva epidemiološka pravila. Naravno, zdravlje svih aktera je na prvom mjestu i cijela bi organizacija u prvome redu bila podređena tome.“ – jasan je bio Dodik.

Sumnjamo da bi čelni ljudi ova dva kluba glasno zagovarali ovakve opcije bez određenih garancija da se „iza brda nešto valja“. Zakazani početak ABA lige sve je bliži, stoga ćemo ubrzo i saznati koliko u svemu ovome ima istine…

Hrvatski predstavnici u prvom kolu imaju sljedeće protivnike: Cibona je domaćin Crvenoj Zvezdi, Zadar Mornaru, dok bi Splićani trebali igrati u gostima kod Budućnosti.

Related Articles